Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Valmistautumiset on nyt tehty!” – Hakalle kelpaa vain voitto sarja-avauksesta

Veikkausliiga 2022 starttaa lauantaina 2.4. ryminällä, kun pirkanmaalaisjoukkueet Haka ja Ilves iskevät yhteen Tehtaan kentällä kello 17.00 alkaen!

Rakkaat viholliset ovat molemmat hyvin tietoisia toistensa pelitavasta, sekä vahvuuksista ja heikkouksista, sillä joukkueet kohtasivat kevään Liigacupissa kahdesti. Alkulohkossa joukkueet tasasivat pisteet 1-1 -tuloksella, mutta ensimmäisessä jatko-ottelussa koskilaiset pudottivat keltapaidat Atte Sihvosen ja Oliver Whyten osumilla.

– Ihan kauheasti ei ole tarvinnut Ilvestä tutkailla. Molemmat joukkueet ovat toisilleen hyvin tuttuja jo pelattujen otteluiden myötä, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toteaa.

– Kyllä se ottelu varmasti tulee vanhaa kaavaa noudattamaan ja pienet jutut ratkaisee voittajan. Viime kaudella Ilves on pystynyt ratkaisemaan ottelut voitoksi, niin meidän vuoro on nyt!

Kotijoukkue pääsee paikallisotteluun hyvistä asetelmista. Vaikka luminen kevät on pitkittänyt ulkokentille pääsyä ja kotikentällä on päästy treenaamaan vasta viikko, niin se on toiminut päävalmentajan mukaan hyvin.

– Tää viikko on päästy ulkona treenaan ja totuttelemaan ulkokenttään. Aika jäi kyllä vähän lyhyeksi, mutta se on ihan ok. Meillä on ollut hyvä meininki tällä viikolla ja kyllä kaikesta huomaa, että sarja-avaus kolkuttelee jo oven takana. Valmistautumiset on nyt tehty!

Paitsi valmistavat treenit ovat sujuneet hyvin, niin myös joukkueen terveystilanne on erinomainen. Sairastupa on tällä hetkellä täysin tyhjä ja ainoa poissaolija lauantaina on pelikieltoaan viime kaudelta kärsivä Luiyi de Lucas. Myös maajoukkueen matkassa ollut Logan Rogerson oli perjantain treeneissä mukana ja näin ollen siis lauantaina käytettävissä.

Ilves lähtee alkavaan sarjakauteen hieman uusista lähtökohdista, sillä joukkueen peräsimessä on Veikkausliigakautta aloittamassa ensi kertaa Toni Kallio, joka otti valmennusvastuun kesken viime kauden Jarkko Wissiltä. Lopulta vaihdos oli onnistunut, sillä Kallio onnistui kääntämään kurssin ja vei tamperelaiset yläloppusarjaan.

Uuden valmentajan lisäksi Ilves on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla ja haalinut riveihinsä muun muassa Veikkausliigan paluumuuttaja Petteri Pennasen, sekä edellisellä Ilves -kaudellaan tuhoja tehneen Tucon. Korkean profiilin hankinnoista huolimatta, peli ei pre-seasonilla ole vielä täysin ollut uomissaan, joten lauantaina jää nähtäväksi, onko kelta-vihreä koneisto saatu viritettyä kuntoon juuri sopivasti sarja-avaukseen.

Ainakaan Tainio ei katsele kevään tuloksia tai esityksiä, sillä sarja-avaus ja derby ovat sellainen yhdistelmä, että muut asiat ratkaisevat.

– Tälläisissä peleissä kaikki voi olla mahdollista. Perusjutut ja erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa Ilvestä vastaan. Myös kaksinkamppailuissa meidän pitää olla parempia.

– Yhtenäinen joukkueen tekeminen on ollut meillä hyvää ja sillä myös lähdetään ratkaisemaan peli huomenna!

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT