Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Rantala ei jatka Hakan valmentajana – uuden joukkueen rakennus käynnissä

Hakaa edelliset puolitoista kautta valmentanut Juho Rantala ei jatka joukkueen päävalmentajana enää sopimuskauden päätyttyä. Rantalan valmentajasopimus loppuu 31.10. Haka on aloittanut jo uuden päävalmentajan kartoituksen.

Rantala tuli Hakan päävalmentajaksi heinäkuun alussa 2013 ja johdatti Hakan sinä kautena Ykkösessä toiseksi. Menneellä kaudella Rantala oli ensimmäistä täyttä kauttaan mustavalkoisten päävalmentajana ja Hakan sijoitus oli viides.

– Juho on erinomainen ja intohimoinen valmentaja. Haluamme kiittää häntä menneestä kaudesta ja toivotamme Juholle menestystä tulevaisuudessa, FC Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen kiittelee.

Valmentajakysymyksen odotetaan ratkeavan verrattain nopeasti.

– Tähtäämme siihen, että viimeistään marraskuun lopulla uusi päävalmentaja on nimetty ja työ menestyksen eteen on täydessä vauhdissa, toimitusjohtaja Markku Salminen kertoo.

Päävalmentajahaun lisäksi Haka on aloittanut jo ensi kauden rakennustyöt. Joukkueella on ensi kaudeksi seitsemän voimassaolevaa sopimusta ja neuvotteluja käydään sekä entisten että uusien pelaajien kanssa.

– Pelaajia hahmotellaan tällä hetkellä koko ajan, mutta pitää ensin tietää budjettien raamit. Suunnitelmissa ja seurannassa on kuitenkin useita pelaajia. Tällä hetkellä meillä on jo erinomainen runko jotka kaikki ovat hyviä pelaajia. Haasteena on löytää oikeanlaiset pelaajat sekä pelillisesti että henkisesti, Hakan urheilutoimenjohtaja Asko Jussila valottaa pelaajatilannetta.

– Tietenkin haluamme pitää meidän helmistä kiinni ja muutama oma poika on myös lähellä. Menneen kauden joukkueesta haluaisimme pitää nyt sellaiset 5-6 pelaajaa, Jussila jatkaa.

Tällä hetkellä pelaajat ovat hyvin ansaitulla lomalla ja harjoittelevat omatoimisesti marraskuun alkuun saakka. Hakan A-juniorit liittyvät harjoituksiin marraskuussa. Muutenkin talvella tiivistetään sekä omien että lähialueen junioreiden välistä yhteistyötä.

– Painotamme entistä enemmän yksilöharjoittelua junioreiden kanssa ja annamme heille mahdollisuuden tarttua haasteeseen ja se on heistä itsestään kiinni tekevätkö he sen. Pyrimme antamaan heille omia fyysisiä ohjelmia, jotta he olisivat entistä paremmin valmistautuneita liittymään mukaan edustuksen harjoituksiin, Jussila kertoo.

Haka tulee myöhemmin syksyllä julkaisemaan myös pidemmän aikavälin toimintasuunnitelman, jossa taloustilanne on merkittävässä ohjaavassa roolissa.

Hakan sopimuspelaajat kaudelle 2015:

Mikko Innanen, Eetu Muinonen, Kalle Multanen, Jari Nikkilä, Sami Sanevuori, Saku Pesonen ja Juho Pirttijoki

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT