Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Uusin Hacast julki: Olli Huttunen ja Hakan nousuportaat

FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttuselle esiteltiin vuonna 2016 seuran strategiaa, minkä yhdeksi merkittäväksi osaksi oli luotu nousuportaat. Kyseessä oli maltillisesti, mutta määrätietoisesti etenevä suunnitelma, millä seuran toimintaa kehitetään niin, että joukkueen paluu Veikkausliigaan olisi mahdollista. Huttunen vakuuttui suunnitelmasta niin paljon, että allekirjoitti työsopimuksen ja on siitä alkaen johtanut portaiden operatiivista eteenpäin viemistä.

– Vuoden 2016 alulla olin keskusteluissa Hakan hallituksen kanssa ja heillä oli halu saada minut takaisin. Kävin keskusteluja siinä heidän kanssaan ja tällöin minulle esiteltiin tällaiset nousuportaat. Ja olin aika vaikuttunut siitä, mitä minulle esiteltiin, Huttunen kertaa seitsemän vuoden takaisia ajatuksiaan.

Nousuportaiden ydin oli siinä, että mitä pitää vuosi vuodelta kehittää ja tehdä paremmin, jotta portaiden päässä olisi nousu Veikkausliigaan. Portaat pitivät sisällään urheilullisia asioita pelaajapolkuun, joukkueeseen, valmennukseen ja olosuhteisiin liittyen, sekä myös talouden korjaamiseen ja vahvistamiseen liittyviä suunnitelmia.

– Siellä alkuportaista oli maksusuunnitelmia, lainojen hoitamista, eli tällaisia tärkeitä asioita, jotka sitten vuosi vuodelta portaiden mukana pienenee ja jossain vaiheessa päättyy.

Portaat oli alunperin luotu vuonna 2015 ja ne päättyivät vuoteen 2017, mutta niitä päätettiin Huttusen mukaan jatkaa vuoteen 2019 asti.

– Käytännössä tarkoitti sitä, että vuosi vuodelta jokainen näistä osa-alueista, oli se sitten urheilullinen toiminta, talous tai seuratoiminta, niin kaikki on paremmassa kunnossa vuosi vuodelta.

Näin jälkikäteen Huttunen vaikuttaakin erittäin tyytyväiseltä siihen, että hämmästyttävän moni osa-alue on mennyt juuri suunnitelmien mukaan.

Kun nousu Veikkausliigaan lopulta tapahtui ei nousuportaita unohdettu, vaan ne muuttivat muotoaan – nykyisin puhutaan menestyksen portaista, joiden mukaan Haka pelaa säännöllisesti Euro -peleissä ja tavoitteena on myös saada tähti rintaan merkiksi kymmenennestä Suomen mestaruudesta.

Viime kauden päätteeksi Haka selvitti tiensä Euro -peleihin 15 vuoden tauon jälkeen. Nyt seura ja toimitusjohtaja ovatkin jälleen uuden haasteen edessä, kun on aika ottaa yksi askel ylöspäin, jotta Euro -pelien sävyttämä kausi 2023 olisi onnistunut, niin urheilullisesti, kuin taloudellisestikin.

Nousuportaiden lisäksi Huttunen avaa jaksossa muun muassa paljon keskustelua herättäneen kausikorttikampanjan taustoja, sekä vastaa siihen liittyviin kysymyksiin. Jakson lopuksi kuullaan myös viimeisimmät uutiset joukkueen rakentamiseen liittyen.

Voit kuunnella Hacastia nyt Suplan lisäksi myös Spotifysta, sekä suoraan Hakan kotisivuilta.

Tämä Olli Huttusen kanssa nauhoitettu jakso löytyy myös Hakan Mustavalko-TV:stä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT