Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tuure Siira tietää cupin merkityksen koskilaisille – ”Se on iso asia täällä”

FC Hakan cup-taival jatkuu tiistaina, kun se isännöi Ykkösliigassa pelaavaa PK-35:ttä. Toista kauttaan Hakassa pelaava Tuure Siira tiedostaa cupin merkityksen Hakalle ja koskilaisille.

Siira on urallaan kertaalleen päässyt juhlimaan Suomen Cupin voittoa, kun hän pääsi nostamaan Antero Nymanin nimeä kantavaa pokaalia Ilveksen kanssa vuonna 2019.

– Cupin voitto on älyttömän hieno kokemus. Olen päässyt voittamaan sen kerran eikä kukaan voi viedä sitä pois, Siira muistelee.

Siira tiedostaa Hakan historian Suomen Cupissa ja tietää mitä se seuralle ja koskilaisille merkitsee.

– Tainion Teemu teki sen heti selväksi, kun tulin tänne, että se on iso asia täällä. Samalla se on paras reitti Eurooppaan. Se on erittäin tärkeä kilpailu.

Siira lupasi pitää huolen myös siitä, että joukkueen uudet tulokkaat tietävät kuinka tärkeästä asiasta on kyse.

– Aion treeneissä laittaa äijien mieleen kuinka iso juttu se on. En tiedä tietävätkö kaikki näitä Hakan cup-perinteitä.

Haka saa tiistaina kuudennen kierroksen ottelussa vastaansa PK-35:n, jossa on Hakalle tuttuja nimiä muun muassa Eero Markkasen ja Xhevdet Gelan muodossa.

– Sen tiedän, että siellä on Real Madridin entinen pelaaja Markkasen Eero, mutta muuten joukkue ei ole hirveän tuttu. Ei sillä ole väliä ketä siellä pelaa, vaan selkeä tavoite on mennä eteenpäin.

Siira lähettää terveisensä erityisesti eräille Hakan kannattajille.

– Olin Sääksmäen seurakunnan järjestämällä leirillä ja muutama tyttö pyysi minulta kenkiä ja lupasin heille viime pelin jälkeen antaa ne, mutta minulla meni pelin jälkeen odotettua kauemmin ja he olivat ehtineet jo lähteä paikalta. Se oli minun vikani ja lupaan seuraavassa kotipelissä antaa ne, jos he lukevat tämän jutun.

FC Haka-PK-35 tiistaina 25.6. Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaen. Osta liput täältä

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT