Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tuukka Törmä ja Oliver Heino sopimuksiin edustusjoukkueen kanssa

FC Hakan omat juniorit Tuukka Törmä ja Oliver Heino ovat allekirjoittaneet 1+1 -vuotiset pelaajasopimukset edustusjoukkueen kanssa.

Jo viime kaudella edustusjoukkueen riveissä Liigacupissa debytoinut Törmä on innoissaan jatkosta liigajoukkueen ringissä.

– Todella innoisani jatkan Hakassa! Viime kaudella pääsin jo maistamaan millaista on olla Veikkausliiga -joukkueen ringissä ja siitä on todella hyvä jatkaa toiseen kauteen valmiimpana ja parempana pelaajana.

– Ensi kauden tavoitteena on jatkaa kehittymistä vielä edellisiä kausia isommin harppauksin kovan työn kautta, sekä saada myös ensimmäistä kertaa vastuuta Veikkausliiga -viheriöillä.

18 -vuotias keskikenttämies onkin viihtynyt talven harjoituksissa erinomaisen hienosti.

– Treeneissä on ollut hyvä meininki, positiivinen ilmapiiri ja tekemisen meininki. Uusi valmennus vaikuttaa todella ammatimaiselta ja he pitävät huolen siitä, että tekeminen pysyy joka päivä korkealla tasolla!

Maalivahti Oliver Heino on Törmän ikätoveri, joka viime kauden aikana viimeistään vakuutti FC Hakan urheilujohdon ja siitä nyt palkintona sopimus edustusjoukkueen kanssa. Pääsy liigajoukkueen rinkiin antaa motivaatiota tehdä töitä entistä enemmän myös jatkossa.

– Onhan se mahtava fiilis, että korkeammalla tasolla on huomattu mun tekeminen! Se antaa vain enemmän motivaatiota jatkaa työntekoa kovemmin.

– Omiin tavoitteisiin kuuluu ensisijaisesti vielä nousujohteisempi kehittyminen ja tason nostaminen, sekä sitten joskus tulevaisuudessa ekojen ammattilaisminuuttien saaminen.

Törmän tavoin treenaaminen on maistunut myös Heinolle.

– Treeneissä on heti alusta lähtien ollut erittäin hyvä tunnelma ja energia joukkueen sisällä on erinomainen. Tähän isona syynä on osittain uusi valmennus, heidän hyvä asenne ja osaaminen.

FC Hakan päävalmentaja Andy Smith odottaa nuorten itsensä tavoin kehitystä, jotta paikka liigamiehistön kokoonpanossa olisi tulevaisuudessa mahdollinen.

– Tuukka ja Oliver ovat nuoria pelaajia, jotka ovat olleet seurassa. Odotan heidän kehittyvän, oppivan kokeneilta pelaajilta ja tekevän sitä kautta vaikutuksen, valmentaja summaa.

Törmän ja Heinon myötä FC Hakalla on nyt kaikkiaan 17 pelaajasopimusta kaudelle 2024:
Niklas Friberg, Tuure Siira, Haymenn Bah-Traore, Elias Mastokangas, Anton Lepola, Ryan Mahuta, Oiva Laaksonen, Maissa Fall, Eemeli Mäkelä, Rodrigo Macedo, Nicolas Dantas, Guilherme Morais, Nikolas Talo, Hassan Ndam, Evangelos Patoulidis, Tuukka Törmä ja Oliver Heino.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT