Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tuoreelle kapteenille nauha käsivarressa on kunnia-asia

Hakan kapteenistovaalit pidettiin kauden avausviikon maanantaina, jolloin pelaajat pääsivät äänestämään keskuudestaan joukkueelle kapteenin ja kaksi varakapteenia. Voittajaksi vaaleissa selviytyi Hämeenlinnassa jalkapallo-oppinsa saanut ja jo talven aikana Hakaa kipparoinut Juho Saarinen. ”Sakke” saa avukseen kapteenistoon Hakan oman kasvatin, Mikko-Petteri Latosaaren sekä uusiseelantilaisen Chris Jamesin.
Tuore kapteeni on otettu ja innostunut nauhasta hihassaan.

– Se on hieno kunnia-asia saada Hakan kaltaisen seuran kapteeninnauha omaan hihaan. Todella hyvät fiilikset, kun valinta oli vielä nimenomaan kanssapelaajien tekemä, Saarinen iloitsee.

Pakin tontilla parhaiten viihtyvä Saarinen antaa avoimesti tunnustusta joukkuekavereilleen, sillä Hakan nykyinen joukkue ei ole sieltä vaikeimmasta päästä, mitä kapteenin hommiin tulee.

– Kyllä tämä jengi suhteellisen helppo on kapteenin kannalta. Ei näitä kauheasti tarvitse paimentaa. Jätkät painaa hyvin duunia treeneissä ja peleissä päivästä toiseen. Totta kai tulee välillä tilanteita, että kentällä pakka hajoaa ja ajatus karkaa ja silloin kapteenin pitää astua esille, Saarinen pohtii.

Vaikka Saarinen ottaakin nyt vastaan ensimmäistä kertaa aikuisurallaan virallisesti kapteeninnauhan, ei joukkueen johtohahmon rooli ole syksyllä 22 vuotta täyttävälle nuorukaiselle suinkaan vieras.

– Oikeastaan jokaisessa juniori-ikäluokassa toimin Hämeenlinnassa joukkueeni kapteenina. Aikuisissa en vielä virallisesti ole kapteeni ollut, mutta ”talvikapteenina” toimin jo FC Hämeenlinnassa aikanaan, Saarinen muistelee.

Vaikka mitään varsinaista kapteeniesikuvaa Saarisella ei olekaan, niin Hämeenlinnasta löytyy nimi, jonka ”Sakke” nostaa esille.

– Mikko Kalervo oli FC Hämeenlinnassa kapteenina silloin kun siellä pelasin ja hän oli kyllä tosi hyvä siinä hommassa.

Minkälainen kapteeni Saarinen sitten itse on? Huutaako hän kopissa, vai näyttääkö Kemistä viime kauden lopulla Valkeakoskelle siirtynyt taistelija esimerkkinsä kentällä?

– Kyllä mä kopissakin äänessä olen, mutta siitä se lähtee, että kentällä pitää antaa koko ajan kaikkensa, eikä jättää ainuttakaan tilannetta kesken. Ainoastaan sen avulla mä voin hinata vaatimustasoa muidenkin osalta ylemmäs. Fuskata ei saa, Saarinen paaluttaa.

Kauden sarja-avaus TPS:aa vastaan odottelee sunnuntaina, mutta ennen sitä on edessä kova Suomen Cup –koitos Rovaniemen Palloseuraa vastaan, johon keskitytään nyt täysillä.

– Katseet on RoPS-ottelussa ja heidän pelaamistaan olemme käyneet läpi viimeisimmissä treeneissä. Kova ja hyvä peli sieltä takuulla on keskiviikkona tulossa. Meidän pitää uskaltaa vastata liigajoukkueen heittämään haasteeseen ja varautua kovaan kaksinkamppailupelaamiseen.
RoPS prässää korkealta ja meidän pitää uskaltaa pelata omaa pallollista peliämme. Jos pelaaminen karkaa roiskimiseksi, pelistä tulee meille varmasti vaikea, Saarinen analysoi.

Fiilikset Hakan kopissa ovat sopivan odottavat Cup-koitoksen alla.

– Tosi hyvä fiilis on koko joukkueessa. Näkee ihan selvästi, että kausi on alkamassa ja treeneissä kaikki laittaa jatkuvasti itsensä täysillä likoon. Näyttämisenhalua löytyy joka jätkällä, Saarinen päättää.

Hakan ja RoPS:n välinen Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu alkaa Tehtaan kentällä keskiviikkona 20.4. klo 17.30. Kausikorteilla on vapaa pääsy otteluun.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT