Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tuomas Lähdesmäki odottaa luottavaisin mielin alkavaa kautta

Hakan kausi 2017 on hyvässä vauhdissa. Kilpailullisten otteluiden osalta kausi alkoi Suomen Cupin lohkovaiheen myötä. Haka pelaa kovassa E-lohkossa MP:n ja kolmen Veikkausliigajoukkueen, eli FC Lahden, KuPS:n ja Ilveksen kanssa. Hakan Cup myös päättyy lohkovaiheeseen, sillä jäljellä on enää ottelu MP:tä vastaan, eikä siitä ottelusta mahdollisesti irtoavat kolme pistettä riitä enää parhaan lohkokolmosen titteliin ja sitä kautta puolivälieräkarsintoihin.

Haka on siis talven aikana kohdannut jo kolme Veikkausliigakauteen valmistautuvaa joukkuetta ja esitykset ovat olleet vähintäänkin rohkaisevia. Ensin Haka tasasi pisteet 1-1-tasapelillä FC Lahden kanssa. Haka johti ottelua aivan viime hetkille saakka, mutta Lahdelle lisäajalla tuomittu rangaistuspotku vesitti haaveet voitosta. JJK oli täysi vastaantulija Saharassa häviten lukemin 4-0. Ilves sen sijaan nappasi Pirkanmaan herruuden takaisin Tampereelle voittamalla Hakan Pirkkahallissa helmikuun alussa 3-1.

Hakan keskikenttäpelaaja Tuomas Lähdesmäki on ollut kokonaisuutena tyytyväinen Hakan tekemiseen talvikauden haasteissa.

– Emme me huonoja ole olleet, vaan hyvin olemme haastaneet Veikkausliigajoukkueita talven aikana, mutta sellainen pieni jännitys ja puristus sieltä on paistanut. Vaikka altavastaajana peleihin päästäänkin lähtemään, niin vähän siellä on näkynyt sellaista turhaa kunnioitusta Veikkausliigaa ja siellä pelaavia vastustajia kohtaan, Lähdesmäki analysoi.

Hakan talvikausi alkoi toden teolla joulun jälkeen ja nyt on menty ajoittain todella kovaa. Kolmatta Haka-kauttaan aloitteleva keskikenttämies on pitänyt tekemisen meiningistä Hakan treeneissä.

– ”Pikkuisen” eri meininki on ollut valmentajan vaihtumisen jälkeen, jos ihan suoraan sanon. Tahti on välillä erittäin kova, mutta fiilis on hyvä sekä mielessä että kropassa.

Hakan valmennus meni uusiksi jo viime kaudella, kun Kari Martonen sai väistyä syyskuun alussa Hakan peräsimestä. Loppukauden säilymisoperaatiossa vastuun kantoivat Asko Jussila ja Olli Huttunen. Se operaatio onnistui ja Keith ”Keke” Armstrong on päässyt rakentamaan puhtaalta pöydältä Hakan paluuta kohti Ykkösen kärkeä ja Veikkausliigaa. Lähdesmäki on pitänyt uudesta valmentajastaan.

– ”Keke” on tosi vaativa valmentaja, mutta se on hyvä juttu. ”Keke” sparraa meitä koko ajan parempiin suorituksiin ja sieltä pystyy jatkuvasti ammentamaan semmoisia pieniä hyödyllisiä juttuja omaan pelaamiseen.

Vaikka valmennus meni uusiksi, niin Hakan joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa menneen kauden jälkeen.

– Onhan se helpottanut tekemistä, että on tuttuja jätkiä ympärillä. Viime kauden jälkeen monet kundit alkoivat puhua, että maisema vaihtuu. Totesin, että kyllä te kuitenkin olette tammikuussa samassa pukukopissa minun kanssani valmistautumassa treeneihin – ja niinhän siinä kävi, Lähdesmäki nauraa ja jatkaa:

– Tuohon muutama ehkä vähän kokeneempi vahvistus mukaan, niin meillä on tosi kova jengi ensi kesänä.

Perjantaina Hakalla on edessä harjoitusottelu, mutta vastassa on edelleen Veikkausliigajoukkue. Tällä kertaa SJK vieraskentällä. Lähdesmäki pääseekin haastamaan entistä seuraansa kotikonnuilleen.

– Tosi hyvillä fiiliksillä lähdemme SJK:n kimppuun. Ennakkoluulottomasti koetetaan haastaa hyvä liigajoukkue. Tehdään se mitä voidaan ja vähän enemmänkin.

Haka esittelee kokoonpanossaan ainakin neljä testipelaajaa SJK-ottelussa, kun mukana ovat Eetu Kolu, Patrik Ahonen, Isaac Kannah ja Taylor Morgan. Kaikki testimiehet ovat olleet jo harjoituskentällä mukana, joten täysin kylmiltään he eivät taitojaan joudu pelitilanteessa esittelemään.

– Kyllä kaikki kundit ovat jo treeneissä mukana olleet ja ainakin niiden perusteella jokainen toisi oman hyvän lisänsä Hakan joukkueeseen. Huomennahan se sitten nähdään, miltä tekeminen näyttää pelissä.

Harjoitusottelu Hakan ja SJK:n välillä alkaa perjantaina 24.2. kello 15:00 Seinäjoen Wallsport Areenalla.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT