Tulihan se voitto Tammisaarestakin

Tammisaari on ollut Hakalle hankala paikka pelata koko Ykkösen vierailun ajan. Pisteet ovat olleet Tammisaaresta tiukoilla, mutta tulihan sieltä viime tipassa voittokin. Haka kaatoi lauantaina EIF:n hattutempun iskeneen Salomo Ojalan johdolla 4-2 (3-0).

TPS:n Elicer Espinosa on viime aikoina ollut vahvassa maalivireessä ja nousi perjantaina jo parin maalin päähän Ojalasta.

– Salomolta ihan hyvä vastaus, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kiitteli.

Ojala teki kaikki kolme maaliaan lähietäisyydeltä. Ensimmäisessä maalissa Henri Malundama tarjoili maukkaan syötön vasemmalta. Toisessa Ojalan maalissa Antto Hilska syötti ja Ojalan laukaus otti pienen kimmokkeen EIF-pakista. Hattutemppu täydentyi näyttävän kuvion päätteeksi. Jonni Thusberg sekä Hilska alustivat ja Ojalalla oli helppo työ maalata.

Hakan maaleista yhden, eli järjestyksessään toisen teki Akseli Lehtojuuri. Lehtojuuri haistoi EIF-maalivahdista ponnahtaneen pallon ja pisti sen verkkoihin.

Haka johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen kolmella maalilla, mutta toisella puolikkaalla EIF pääsi hieman peliin mukaan. Kotijoukkue huudatti kannattajiaan Akseli Ollilan rankkarilla ja Daniel Rantasen viimeistelyllä.

Pelin tunteikkain hetki koettiin 63. minuutin kohdalla. Tuolloin Jean Fridolin Nganbe Nganbe teki paluun pitkän sairaslomansa jälkeen juostessaan Lehtojuuren tilalle.

– Se oli kyllä iso asia, Tainio huomautti.

Aivan tyytyväinen Tainio ei Hakan esitykseen ollut vaikka selvä voitto Tammisaaresta irtosikin.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, mutta toinen meni vähän pelailuksi, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio myönsi.

Hakalla on Ykkösessä jäljellä enää kaksi ottelua. Ensi lauantaina vieraspeli Kajaanissa ja sunnuntaina 20. lokakuuta kotiottelu MYPA:a vastaan.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg (var.), Ville Strack, Henri Malundama, Jacob Bushue (83. Tino Purme), Anton Popovitch, Samuel Chidi (46. Jonni Thusberg), Antto Hilska, Salomo Ojala, Akseli Lehtojuuri (63. Jean Fridolin Nganbe Nganbe (var.)).

Kuva: Jussi Rämä