TPS kaatui – Haka porskuttaa Ykkösen kärjessä

FC Hakan kausi Ykkösessä on alkanut huikealla pistetahdilla. Keskiviikkona Ykkösen kärkiottelussa kaatui TPS vieraskentällä 1-0 ja koskilaisilla on koossa pelatuista kuudesta ottelusta viisi voittoa ja yksi tasapeli. Ykkösen kärkipaikka irtoaa kolmen pisteen erolla TPS:aan.

– Makoisa voitto. Ei voi muuta sanoa, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio herkutteli.

Haka pelasi Turun Veritas Stadionilla ennakkoluulottomasti ja loi jo ensimmäisellä puoliajalla parhaat maalipaikat. Elias Ahteella oli 20. minuutilla huippusauma avata maalihanat, mutta hänen nostonsa meni niukasti yli maalin.

Muutama minuutti ennen taukoa Haka sai pallon TPS:n maalin maaliviivalla, mutta ei vielä sen yli.

Toisella puoliajalla TPS pääsi hieman paremmin peliin mukaan, mutta isäntien kannalta kylmä suihku tuli 71. minuutilla. Viime aikoina vahvaan maalivireeseen päässyt Salomo Ojala kuittasi Jean Fridolin Nganbe Nganben esityöstä kauden neljännen maalinsa.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan hyvää pelaamista ja oli siinä paikkojakin. Maalin jälkeen TPS alkoi heittämään pitkää ja siinä oli meillä omat vaikeutensa. Mutta hyvin uhrautuvasti tämä joukkue kyllä puolustaa, Tainio kiitteli.

Seuraavan ottelunsa Haka pelaa Tehtaan kentällä. Ensi viikon tiistaina kello 18.30 alkavassa ottelussa on vastassa EIF.

Hakan kokoonpano TPS:aa vastaan: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Samuel Mansour, Ville Starck (78. Henri Malundama), Tino Purme (60. Joona Tapani), Anton Popovitch, Jacob Bushue, Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Samuel Chidi, Elias Ahde (62. Salomo Ojala).

TPS:n raportti