Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tiistaina tiukka taisto Tehtiksellä: ”EIF:iä vastaan ei koskaan pääse helpolla”

FC Haka on aloittanut kautensa paremmin kuin vuosikausiin. Kuudesta pelatusta ottelusta saldona on viisi voittoa ja yksi tasapeli. Maaliero on kova 17-5, joten ei ihme, että koskilaiset ovat Ykkösen piikkipaikalla.

Yksi Hakan onnistujista on toista kauttaan koskilaisseurassa pelaava Salomo Ojala. Ojala on osunut nyt kolmessa pelissä putkeen ja maaleja on koossa neljä. Määrä on sama, mihin hän ylsi koko viime kaudella.

– Ihan mukavasti on onnistumisia tullut. En ole itselleni mitään maalitavoitetta asettanut, mutta jos joka pelissä tekee maalin, niin olisihan siinä tavoitetta, Ojala naurahtaa.

Ojala, 22, siirtyi viime kaudeksi Hakaan TPV:sta. Avauskesä toi valkopaitojen riveissä minuutteja 18:ssa ottelussa. Nyt Ojala on päässyt kentälle joka pelissä.

– Koko joukkueella alkukausi on ollut vahvaa tekemistä. Viime kauteen verrattuna olemme löytäneet pelaamiseemme paremmin rytmin. Sitä kautta on löytynyt myös tasaisuutta esityksiin, Ojala huomauttaa.

Hakan seuraava haaste on edessä tiistaina, kun EIF saapuu Tehtaan kentälle. EIF on kerännyt tähän mennessä kuudesta ottelusta seitsemän pinnaa. Ihan nappiin tammisaarelaisten kevät ei ole mennyt, mutta jostain syystä EIF on ollut Hakalle joka vuosi hankala vastus.

– Se on meillä kyllä tiedossa, että EIF:iä vastaan ei koskaan pääse helpolla. Heidän joukkueensa on kyllä muuttunut aika paljon viime vuodesta. Onhan meilläkin yksi Bushue (Hakan kapteeni Jacob), joka pelasi heillä vielä viime kaudella, Ojala heittää.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on pitänyt huolen siitä, että joukkue ei jää pitkään maiskuttelemaan edellisten pelien onnistumisia.

– Päivittäinen tekeminen on pääasia ja jokaiseen otteluun keskitytään huolella. Kova peli on taas tiistaina luvassa, Ojala alleviivaa.

Hakan ja EIF:n välinen ottelu käynnistyy Tehtaan kentällä tiistaina 4.6 kello 18.30.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT