Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Topi Järvi palaa Hakaan – Haka panostaa pelaajakehitykseen

Viime kaudella Kakkosen Itälohkon parhaaksi pelaajaksi valittu 22-vuotias Topi Järvi tekee paluun Hakan paitaan. Kultsun riveissä Itälohkon maalikuninkuuden 15 osumalla voittanut Järvi on tehnyt Hakan kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen. Järvi ehti pelata Hakan edustusjoukkueessa kausina 2011-2013.

– Viime kaudesta on hyvä lähteä jatkamaan. Tavoitteena pitää tietysti olla maalimäärän parantaminen ja eteenpäin meno omalla uralla, Järvi kertoo.

Järven mukaan Hakaan voi palata positiivisin mielin.

– Mitä viime kauden tuloksia katseli, niin tasaisempaa suorittamista olisi toiveena. Hajontaa oli viime kesänä vähän liian paljon, Järvi sanoo.

Päävalmentaja Kari Martonen on iloinen Järven paluusta.

– Seuran omana kasvattina Topi tuntee Hakan tavat ja hänellä on takanaan erinomainen kausi Kakkosessa. Topi tuo suoraviivaisuudellaan lisäarvoa joukkueemme hyökkäyspelaamiseen, Martonen kiittelee.

Samalla on vahvistunut myös Martosen apuri Hakan valmennusjohtoon. HJS:n valmentajaksi siirtyneen Lauri Hakasen paikan ottaa Jussi Lempinen, 39.

Lempisellä löytyy peliuraa Hämeenlinnasta, Raumalta ja Eurasta korkeimmillaan miesten Kakkosesta.

– 2000-luvun alkupuolella tuijotin kauan ja kovaa silmiin. Mietin, että vieläkö pelataan vai otetaanko fläppitaulu käteen? Päädyin jälkimmäiseen, Lempinen muistelee.

Valmennusura on siis kestänyt pian 15 vuotta. Valkeakoskella Lempinen oli vuosina 2004-2005 junioreiden parissa ja tällöin myös Martonen tuli tutuksi. Viimeksi Lempinen valmensi toissakaudella HJS-akatemiaa, josta tuttuja pelaajia tämän hetken Hakassa viisi.

– Edustuksen mukaan tulen erittäin hyvillä mielin. Viime vuonna vedin hieman happea valmennustoiminnasta ja katselin jalkapalloa pääosin katsojan roolista, joten nyt virtaa riittää. Motivoituneena tulen takaisin, Lempinen painottaa.

Lempisen mukaan kaikki se tullaan antamaan ja tekemään, mitä puseroon on matkan varrella tarttunut.

– Pyrkimys on nostaa FC Hakaa ylemmäksi ja voitoista tässä kuitenkin aina pelataan. Samalla viedään omassa roolissani nuoria pelaajia eteenpäin, Lempinen huomauttaa.

Hakan panostaminen pelaajakehitykseen näkyy myös siinä, että Asko Jussila aloittaa A-juniorien vastuuvalmentajana joulukuun alusta. Tavoitteena on kehittää pelaajia tiiviissä yhteistyössä Martosen ja Lempisen kanssa sekä kirkastaa päättyneen kauden neljäs tila mitalisijaksi.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT