Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tiukka vääntö Tehtiksellä torstaina: ”MuSa on erittäin fyysinen joukkue”

FC Haka pysyi Ykkösen piikkipaikalla viikonlopun otteluiden jälkeen, kun koskilaiset hakivat yhden pisteen Oulusta maalittomalla tasatuloksella.

Hakalla on kolmen ottelun jälkeen koossa seitsemän pistettä. Kahdessa ottelussa nolla on pysynyt omassa päässä, mutta KTP pääsi iskemään puolitoista viikkoa sitten Tehtaan kentällä Santeri Aaltosen taakse kolme osumaa. Haka tosin voitti pelin 6-3.

– Ihan täysin tyytyväinen en omaan tekemiseeni ole ollut. Mutta joukkue on saanut hyvin pisteitä ja se on tärkeintä. Mieluummin sitä itse pelaa hieman huonomman pelin ja joukkue voittaa kuin se, että ottaa monta hyvää torjuntaa ja sitten hävitään, Aaltonen pohtii.

Haka on kohdannut ensimmäisten viikkojen aikana KTP:n lisäksi TPV:n (1-0 -voitto) ja AC Oulun (0-0). Aaltosen mukaan vielä on turhan aikaista vetää johtopäätöksiä siitä, mikä joukkue on näistä on tämän kauden sarjassa vahvimmilla.

– Aika erilaisia pelejä nämä ovat olleet. Oulussa oli ensimmäinen peli luonnonnurmella ja se vaikutti jonkin verran. Ja KTP tulee takuulla olemaan erilainen joukkue, kun seuraavan kerran kohtaamme. Heillä oli puolustuspelaaminen aika lailla hakusessa meitä vastaan, Aaltonen sanoo.

Hakan seuraava ottelu on edessä jo torstaina, kun Tehtaan kentälle saapuu vastustajaksi sarjanousija MuSa. MuSa pelasi viime kaudella samassa lohkossa kuin SalPa, jota Aaltonen tuolloin edusti.

– MuSa on erittäin fyysinen joukkue, joka on vahva erikoistilanteissa ja joka puolustaa tarkasti, Aaltonen huomauttaa.

MuSa on aloittanut kautensa ennakkoluulottomasti, sillä kolmen pelin saldo on voitto ja kaksi tasapeliä. Talvella Haka hävisi porilaisille Suomen Cupin ottelussa 0-2. Aaltosen mukaan Haka voi silti lähteä luottavaisin mielin torstain kamppailuun.

– Ei meidän pelimme vielä valmista ole, mutta asenne on ollut joka pelissä erinomainen. Jalkaa ei ole otettu kaasulta missään vaiheessa, Aaltonen kiittelee.

Hakan ja MuSan välinen ottelu alkaa Tehtaan kentällä torstaina 16. toukokuuta kello 18.30.

Ravintola Stellan Haka-pasta pelipäivinä kausikortilla 14 € (norm. 15,50 €)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT