Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tino Purme uskoo parempaan – ”Meidän pitää kääntää kurssi”

Veikkausliigan runkosarja on puolivälissä ja FC Haka sarjassa kymmenentenä kahdeksan pisteen saldolla. Tino Purme on luottavainen, että pistetili karttuu tiheämmin runkosarjan jälkipuoliskolla.

Hakan alkukauteen on mahtunut sekä hyviä että huonoja hetkiä. Purme myöntää alkukauden olleen pienoinen pettymys.

– Viime kauteen verrattuna on tuntunut, että meillä on parempi joukkue ja siten täytyy olla pettynyt siihen minkä verran meillä on pisteitä. Parempaa odotettiin ja kyllä meillä enemmän pitäisi olla pisteitä.

Hakan seitsemästä tappiosta ainoastaan kaksi on tullut suuremmalla erolla kuin yhdellä maalilla. Purmeen mukaan kehityskohteet ovat selkeästi tiedossa.

– Emme ole pelanneet ehjiä 90-minuuttisia. Olemme päästäneet liikaa erikoistilanteista maaleja ja sitten oma hyökkäyspelaamisemme ei ole loksahtanut kohdilleen. Jotkut pelit ovat olleet kiinni pienistä marginaaleista.

Purme on Hakalle tärkeä pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan lähes pelipaikkaa kuin pelipaikkaa. Hänet on nähty vuosien varrella useassa eri roolissa, mutta viime aikoina vastuuta on tullut hänen suosikkipaikallaan keskikentällä.

– Talvella minulla oli vähän eri rooli, mutta nyt olen viime peleissä päässyt pelaamaan keskikentän keskustassa omalla paikallani, jossa tykkään pelata. Vielä pitäisi pystyä pelaamaan tasaisemmin ja käyttää ne omat näyttöpaikkani, Purme miettii.

Hakan avauskokoonpano on kauden aikana elänyt ja pelaajia sekä ryhmitystä on muutettu vastustajan mukaan.

– Roolini riippuu vähän ryhmityksestä, mutta olen enemmän pallollinen pelaaja ja tykkään lukea peliä. Sinänsä ei ole väliä kenen kanssa pelaan tai olenko puolustavammassa tai hyökkäävämmässä roolissa. Lähdemme jokaista joukkuetta vastaan vähän erilaisella taktiikalla ja siten oma roolikin muuttuu. Joitain joukkueita vastaan pidämme enemmän palloa ja joitain joukkueita vastaan puolustamme enemmän.

Purme uskoo loppukauden aikana tietyn permanentin vakiintuvan enemmän.

– Omalta kohdaltani on hyvä, että vaihtuvuutta on, sillä saan silloin peliaikaa. Luulen, että valmennukselle on hiljalleen selkiytymässä se, miten lähdemme loppukauteen. Sarja on puolivälissä ja nyt meidän pitää kääntää kurssi, Purme toteaa päättäväisenä.

Seuraava mahdollisuus metsästää voittoa on maanantaina, kun Haka matkaa KTP:n vieraaksi. Ottelua voi seurata muun muassa Ruutu+:n kautta. Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT