Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Maanantaina tullaan näkemään erilainen Haka!

FC Haka matkustaa maanantaina Kotkaan yhteen kauden tärkeimmistä otteluista, kun sarjajumbo KTP isännöi pari sijaa ylempänä majailevaa koskilaisnippua Arto Tolsa Areenalla kello 18.30 alkavassa Veikkausliiga -ottelussa.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran 14. toukokuuta Tehtaankentällä ja tuolloin kotkalaiset veivät täydet kolme pistettä mennessään tylyin 0-3 -lukemin.

– Kotkan pelisuunnitelma toimi hyvin. Puolustivat alhaalta, iskivät vastaan niistä ja olivat tehokkaita niissä. Kyllä me oltiin taas aika saamattomia loppujen lopuksi, eikä saatu liikutettua niitä.

– Maanantaina pitää ja tuleekin olemaan erilainen Haka, lupaa päävalmentaja Teemu Tainio Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Tainio kertoo myös, että pelaajien kanssa on käyty runkosarjan ensimmäistä puolikasta läpi, eikä se missään nimessä ole mennyt, kuten odotukset olivat. Nyt vaatimustasoa on nostettu ja treeneissä on kuluneelle viikolla menty aiempaa kovemmalla intensiteetillä. Myös jotain pelillisiä muutoksia saattaa olla luvassa jo maanantaina.

– Tehdään muutamia muutoksia tähän meidän pelaamiseen, tehostetaan muutamia juttuja ja ehkä ryhmityskin alkaa hiljalleen vakiintuun. Tosi hyvä viikko ollut ja oon tosi tyytyväinen.

Vaikka KTP haki Valkeakoskelta vakuuttavan voiton, ei sarjanousija ole muutoin Veikkausliigassa vakuuttanut. Haka onkin ainoa joukkue, minkä kotkalaiset ovat alkukauden aikana voittaneet.

Seurajohto onkin satamakaupungissa reagoinut tilanteeseen, sillä siirtoikkunan avauduttua tällä viikolla, on seura tehnyt jo kaksi uutta kiinnitystä, kun HIFK:n brasilialaishyökkääjä Tiquinho, sekä viime kaudella Vaasan Palloseurassa pelannut amerikkalainen Ian Garret tekivät sopimukset KTP:n kanssa.

Muutoksen tuulet ovat muutoinkin puhaltaneet kaupungissa, sillä joukkueen liigaan nostanut Argo Arbeiter on irtisanoutunut tehtävästään ja hänen tilalleen on nimetty entinen kakkosvalmentaja, 33 -vuotias espanjalainen Gabriel Xatart. Nuori päävalmentaja on ollut penkin päässä pääkäskyttäjänä jo kahdessa aiemmassa ottelussa, joten mistään tulikasteesta ei maanantain ole kyse ja myös Tainio apureineen on ehtinyt paneutua kotkalaisten uuteen ilmeeseen.

– Vähän he ovat muuttaneet sitä pelaamista, eivätkä enää ihan niin syvältä puolusta. Ovat yrittäneet myös pallonhallintaa vähän lisätä. Se mitä Kotka tulee tekemään meitä vastaan, nähdään vasta, kun peli alkaa, Tainio toteaa.

Koskilaiset pääsevät otteluun erinomaisista lähtökohdista. Paitsi, että alla on päävalmentajan mukaan erinomainen treeniviikko, myös pelaajatilanne on hyvä. Poissa ovat ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Jesse Huhtala ja Ndukaku Alison. Tämä asettaakin valmennuksen jälleen asemaan, missä osa joukkueesta täytyy jättää kokoonpano ulkopuolelle.

– Painettu paljon hommia treenikentällä. Se on ainoa keino parantaa meidän otteita ja pelaajat on vastanneet hienosti huutoon. Toivottavasti se alkaa näkymään sitten myös peleissä, ”Teme” toteaa.

KTP:n ennakko TÄÄLTÄ.

Ruutu+ lähettää ottelun suorana TÄÄLLÄ.
Mikäli sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit ostaa ne TÄÄLTÄ ja samalla tukea Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT