Tehtis pysyi edelleen voittamattomana, kun Haka nappasi pisteen sarjakärjeltä

FC Haka kohtasi sunnuntai -iltapäivässä Tehtaan kentällä kovavireisen sarjakärjen, Kuopion Palloseuran. Jos ennen ottelua olisi tarjottu, että Haka saa sarjakärjeltä yhden pisteen, olisi se varmasti useimmille ollut toivottu. Haka kuitenkin johti ottelua ensi jaksolla jo 2-0, joten tasapelipiste 2-2 päättyneessä ottelussa maistui kuitenkin ehkä hivenen happamalta.

Valkopaidat pelasivat ensimmäisellä jaksolla kypsästi, sekä ennakkoluulottomasti ja se saattoi jopa hivenen yllättää kuopiolaiset.

Ottelun avausmaali nähtiin 14. minuutilla kokoonpanoon palanneen maalitykki Juan Lescanon toimesta. Elias Mastokangas laukoi kuudentoista takaa tarkasti oikeaan tolppaa, mistä pallo kimposi Lescanolle, joka sijoitti paluupallon varmasti vasemman tolpan vierestä sisään.

Mastokangas oli järjestämässä myös koskilaisten toista osumaa. KuPS hukkasi pallon keskialueella, mistä Haka pääsi nopeaan vasthyökkäykseen. Pallo pelattiin Mastokankaalle, joka syötti pallon maalinedustalla olleelle Maissa Fallille. Senegalilainen ohjasi pallon kohti maalia, mistä se kimposi maalivahdin ja puolustajan kautta maaliin. Kaikki maalit kuitenkin lasketaan ja näin kotijoukkue oli tarjoillut vierasjoukkueelle melkoista shokkihoitoa.

KuPS sai aivan ensi jakson lopulla tärkeän ”koppimaalin”, kun Arttu Heinonen upotti pallon pilkulta ohi Aatu Hakalan. Fallou Ndiaye juoksi hivenen holtittomasti kuudentoista rajan tuntumassa Jasse Tuomisen selkään ja tuomari Oskari Hämäläinen vihelsi pilliinsä rangaistuspotkun merkiksi.

Vieraiden tärkeä kavennus kantoi hedelmää vielä tauon jälkeenkin, sillä toinen jakso vanheni vain pari minuuttia, kun Saku Savolainen tasoitti ottelun aivan maalin edustalle tulleesta keskityspallosta.

Toinen jakso mentiin tämän jälkeen vauhdikkaasti vuoron perään hyökäten, mutta enempää osumia ei nähty ja näin ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa oli kaksi pettynyttä valmentajaa.

– Johdat 2-0 peliä, niin tottakai se on aina pieni pettymys, kun et voita sitä peliä, Teemu Tainio totesi.

– Harvoin puoliajalla ketuttaa noin paljon. Oot johdossa ja päästettiin KuPS mukaan peliin.

– Sarjajohtaja vastassa ja meidän paukut riitti tänään pisteeseen, niin otetaan se vastaan ja mennään eteenpäin.