Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka hakee jatkoa pisteputkelle sunnuntaina

Hyvävireinen FC Haka saa sunnuntaina kotikentällään vastaansa toisen hyvävireisen joukkueen, kun Kuopion Palloseura saapuu vieraaksi Tehtaan kentälle.

Kuopiolaisten alkukausi lähti liikkeelle kankeasti ja jo kolmen kierroksen jälkeen päävalmentaja Pasi Tuutti sai lähteä. Tilalle astui tuttu mies, kun vuosina 2017-2019 KuPS:a valmentanut Jani Honkavaara palasi seuraan. Sen jälkeen jälki on ollut viime vuosilta totutun kovaa ja joukkue johtaakin tällä hetkellä Veikkausliigaa pisteen erolla Helsingin Jalkapalloklubiin.

Vierasjoukkueen päästettyjen maalien määrä on vain 11 ja näistäkin kolme tuli kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa. Honkavaaran alaisuudessa joukkue on päästänyt vain 0,5 maalia per ottelu.

Viimeisimmissä otteluissaan KuPS on kohdannut KTP:n ja SJK:n kotonaan, sekä Ilveksen vieraissa. Kaikki ottelut ovat päättyneet kopiolaisten voittoon, eikä joukkue päästänyt niissä maaliakaan. Sen sijaan vastustajien verkko heilui kaikkiaan kahdeksan kertaa. On siis selvää, että Valkeakoskelle saapuu erittäin kovassa vireessä oleva vierasjoukkue.

Myöskään kotijoukkueen virettä ei pidä aliarvioida. Haka on saanut elokuun aikana koneistonsa käyntiin ja onkin tällä hetkellä Veikkausliigan kuntopuntarin viidentenä. Joukkue ei ole hävinnyt viimeisimmistä neljästä ottelusta yhtään ja tuloksen on kaksi voittoa, sekä kaksi tasapeliä.

Joskin omissa on soinut vielä turhan paljon, mutta kokonaisuutena pelissä on tapahtunut selkeä muutos parempaan, niin puolustuspäässä, mutta etenkin hyökkäyksessä. Haka kykenee tällä hetkellä luomaan maali- paikkoja todella hyvällä prosentilla, joten ei ole mitään syytä epäillä etteikö palloa kaivettaisi sunnuntaina myös kuopiolaisten maaliverkosta.

Myös päävalmentaja Teemu Tainio myöntää muutoksen oikeaan tapahtuneen.

– Joka pelissä on parannettavaa, mutta tietty koko joukkueen tekeminen on parantunut ja lähinnä se puolustuspelaaminen. Jos mietitään Kotka -peliä niin tietenkin se meni vaikeaksi, kun saatiin se punainen. Mutta suunta on ehdottomasti oikea.

– KuPS on ollut murhaavan tehokas, paljon ovat tehneet maaleja tuosta kuudentoista viivalta ja käyttävät paikkansa tehokkaasti. Hyvä joukkue on vastassa ja hyvässä formissa, niin hyvin saadaan kyllä pelata.

Hakan kokoonpanotilanne on hivenen parantunut, sillä poissa ovat ainoastaan pelikieltoa kärsivä Eero-Matti Auvinen ja loukkaantunut Henri Malundama. Eli niin Janne-Pekka Laine, kuin Juan Lescanokin ovat sunnuntaina käytettävissä.

Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta.

KuPS:n otteluennakko.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT