Tehtaan kenttä pysyi edelleen voittamattomana – Haka ja HJK tasasivat pisteet

FC Haka ja Helsingin Jalkapalloklubi kohtasivat tiistai -iltana Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaneessa Veikkausliiga -ottelussa. Haka oli edellisen kerran saanut HJK:lta pisteen vuonna 2012 ja se tapahtui surullisen kuuluisassa ”kahden pallon ottelussa”. Tiistaina tuo tilasto katkesi, sillä joukkueet tasasivat pisteet 1-1 -tuloksella.

Helsinkiläiset ottivat ottelussa odotetusti tahtipuikon haltuunsa ja menivät varsin nopeasti johtoon. Santeri Hostikka ohitti kuudentoista kulmalla Ryan Mahutan näyttävästi ja eteni päättäväisesti parilla askeleella kohti maalia laukoen pallon lopulta näyttävästi oikeaan etuylänurkkaan ottelun yhdeksännellä minuutilla.

Hakallakin oli ensimmäisellä jaksolla omat paikkansa. Lähimmäksi maalia pääsivät Haymenn Bah-Traore, sekä Janne-Pekka Laine, jotka molemmat ajautuivat paikoissaan ehkä hivenen liian pieneen kulmaan ja HJK -maalissa pelannut Dejan Iliev pystyi peittämään etukulman riittävästi.

Ottelun kannalta yksi ratkaisevista asioista sattui ensimmäisen jakson lopulla, kun Joona Toivio liukui Tiemoko Fofanaa napit edellä pohkeeseen ja katseli sen jälkeen erotuomari Peiman Simanin nostamaa punaista korttia oikeutetusti.

Kotijoukkue pääsi toiselle jaksolle hakemaan tasoitusta yhden miehen ylivoimalla, mikä tuottikin tulosta 57. minuutin kohdalla. Mahuta antoi kulman lyhyenä Janne-Pekka Laineella, joka hämäsi liikkeellään sen verran, että pystyi pelaamaan Mahutan oikealta maalintekopaikkaan. Nyt puolestaan Mahuta eteni muutamalla askeleella kohti maalia ja pääsi kauniisti vasurillaan sijoittamaan pallon kierteellä takanurkkaan.

Haka yritti loppuun asti rohkeasti hakea jopa voitto-osumaa, mutta sitä ei parista hyvästä tilanteesta huolimatta nähty. Päävalmentaja Teemu Tainio jakoikin suojateilleen kiitosta, vaikkakin myönsi tasapelin olleen lopulta pienoinen pettymys.

– Ennen peliä tasuri HJK:a vastaan, niin olisi tyytyväinen, mutta nyt kun mitä kaikkea pelissä tapahtui, niin ei ehkä ihan niin tyytyväinen.

– Kyllä me yritettiin ja painettiin loppuun asti ja saatiin HJK hyvin pidettyä siellä matalalla. Mutta kuten Toni (Koskela) sanoi, niin kyllähän ne huippupaikat jäi, vaikka joitakin erikoistilanteita siinä tulikin.

– Olihan se parannus edellisiin peleihin. Ja hyvä piste kuitenkin!

Tainio kiitteli myös 2905 -päistä yleisöä huimasta kannustuksesta.

– Yleisö on hienosti pysynyt joukkueen takana ja kotona me ollaan vielä voittamattomia, niin siinä on varmasti iso syy, kun meillä on niin hieno kannustus.

– Kaikki tietää minkä kokoinen paikka me ollaan, niin upea nähdä!