Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tehtaan kentältä löytyy nyt Jussi Peltosen tie

Jalkapallolegendan mukaan nimetty väylä kulkee Tehtaan puoleiselta portilta Niementien puoleiselle portilla. Jussi Peltosen tie julkistettiin FC Hakan kauden 2019 päättäjäistilaisuudessa perjantaina. Hotelli Waltikassa juhlittiin samalla Hakan paluuta Veikkausliigaan.

– Yksi Hakan arvoista on kunnioitus. Seura haluaa osoittaa yhdelle Hakan ja Suomen menestyneimmistä jalkapalloilijoista sen, että tehty työ ei tule koskaan unohtumaan, FC Hakan puheenjohtaja Marko Laaksonen valottaa nimeämisen taustaa.

– Ja milloin olisi parempi hetki, kuin pitkän taapertamisen jälkeen onnistumisen ja menestymisen hetkillä. Nykyiset tekijät ja pelaajat ovat hoitaneet nyt homman, mutta Jussi ja hänen kaltaisensa Haka-sydämelle eläneet ja elävät legendat ovat auranneet tien, jota nyt kuljemme, Laaksonen jatkaa.

Itse sankari ei ollut uskoa nimeämistä todeksi.

– Tuntuu todella hienolta. Eipä monelle ole suotu samaa kunniaa. Veikko Hakulinen tulee mieleen, ei muita, Peltonen huomauttaa.

Tehtaan kenttä on Peltoselle rakas paikka. Sieltä on 83-vuotiaalla legendalla vuosien varrelta niin paljon hyviä muistoja, että on vaikea valita yhtä.

– Mutta sen muistan elävästi, kun vuonna 1954 ensimmäisen kerran pelasin 17-vuotiaana edustusjoukkueessa. Toinen ensimmäisiin pelivuosiin liittyvä muisto on Lotilan oppilaitoksesta, josta Juuso Walden halusi muutaman pelaajapojan lähtevän Jugoslaviaan testileirille. Silloinen rehtori yritti kovasti pistää hanttiin, mutta kyllähän Juuson mielipide oli sitten vahvempi ja Jugoslaviaan lähdettiin, Peltonen kertoo.

Peltonen pelasi Hakassa kausina 1954-64 ja 1967-72 yhteensä 311 SM-sarjan ottelua ja teki niissä 108 maalia. Yksi vuosi nousee Peltosen mukaan ylitse muiden.

– Se on vuoden 1960 tuplamestaruus joukkueella, jossa mm. Esko Malmkin pelasi, Peltonen alleviivaa.

Peltosen upeaan uraan kuuluu myös Hamburger Sport-Vereinissa kausina 1964-66 pelatut 38 Saksan Bundesliigan ottelua. A-maajoukkueessa pelejä kertyi 68. Vuoden jalkapalloilijaksi hänet nimettiin vuosina 1960, 1962, 1964 ja 1965.

Pelaajauran jälkeen Peltonen toimi mukana Hakan valmennuksessa sekä edustusjoukkueessa että junioripuolella. Viimeiset vuodet ovat kuluneet intohimoisena kannattajana Tehtaan kentällä.

– Tämän kauden Haka on ollut uskomaton. Joukkuehenki näkyi ja tuntui katsomoon saakka, Peltonen herkistyy.

– Uskon että Haka pärjää Veikkausliigassa ja haluan, että Haka voittaa lähivuosina kymmenennen Suomen mestaruuden ja saa tähden seuran merkin alle, Peltonen toteaa.

Tähti pelipaidan rintaan tulee juuri kymmenestä Suomen mestaruudesta. Tuohon saavutukseen ei HJK:n ohella ole mikään muu seura Suomessa pystynyt.

Lähde: Valkeakosken Sanomat

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT