Tehokas Haka kaatoi Interin Helsingissä

FC Haka nappasi kauden toisen voittonsa kaataessaan Helsingissä pelatussa ottelussa FC Interin 2-0 (1-0). Samalla Haka nousi Veikkausliigan kaikkien aikojen maratontaulukossa toiseksi.

Ottelun alku oli Hakalle hankala. Inter iski kimppuun korkealla prässillä eikä Haka saanut omaa peliään kulkemaan. Interin ensimmäinen paikka tuli 14. minuutilla, kun Petteri Forsell väläytteli laukaisutaitoaan, mutta Aatu Hakala oli hereillä. Pari minuuttia siitä ja Haka pääsi tuulettamaan maalin kunniaksi.

Haka sai purettua Interin prässin hyvällä syöttökombinaatiolla ja pyöritteli palloa rauhassa hakien paikkaa iskeä. Janne-Pekka Laineen pitkä puolenvaihto löysi Seth Saarisen, joka pudotti pallon Salomo Ojalalle. Ojala keskitti pallon maalille ja Logan Rogerson ajoitti juoksunsa oikein ja sijoitti pallon etukulmasta sisään. Maalia edelsi Hakan 16 syöttöä pitkä ketju.

Maalin jälkeen Haka sai hieman pallollista otettu, mutta Inter otti kontrollin nopeasti takaisin itselleen. Keskialueella käytiin kovaa taistelua ja peli meni osin rikkonaiseksi. Jakson loppua kohden Interin hallinta alkoi konkretisoitua myös puolittaisina tilanteina, mutta Hakan puolustus kesti paineen Hakalan johdolla.

Toinen puoliaika alkoi niin ikään Interin näennäisessä hallinnassa, mutta vaarallisia tilanteita turkulaiset eivät onnistuneet luomaan. Hakan prässipeli toimi paremmin ja koskilaiset onnistuivat useissa keskialueen riistoissa ja katkoissa. Yhdestä katkosta lähti myös Hakan toinen maali 71. minuutilla.

Luiyi de Lucas katkaisi Interin hyökkäyksen pelaten pallon Atte Sihvoselle. Sihvonen lähetti minuuttia aikaisemmin kentälle tulleen Stavros Zarokostasin liikkeelle, jonka keskitys löysi takatolpalta vapaana olleen Seth Saarisen, joka puski pallon varmasti verkkoon.

Vartti ennen loppua Hakan paidassa nähtiin myös uusi Veikkausliigadebytantti, kun Elias Collin korvasi Henri Malundaman ja pääsi tekemään ensiesiintymisensä pääsarjatasolla.

Haka puolusti kypsästi ja varmasti eikä Inter saanut minkäänlaista takaa-ajoa käyntiin. Haka oli lähellä vielä kolmatta maalia lisäajalla, mutta Zarokostas kompastui juuri ratkaisevalla hetkellä eikä pystynyt viimeistelemään kunnolla läpiajostaan.

– Täytyy olla tyytyväinen esitykseen. Ei siinä kumpikaan paikoilla mässäillyt ja pystyimme pitämään Interin poissa supervaarallisilta paikoilta. Halusimme toisella puoliajalla olla aktiivisempia emmekä halunneet valua omaa maalia kohti, ja sitä kautta saimme myös sen toisen maalin, Tainio aloitti ottelun perkaamisen.

Haka käytti omat paikkansa kliinisesti hyväkseen ja koko joukkue puolusti erinomaisesti paluun kentille tehneen de Lucasin johdolla. Haka sai pidettyä Interin pelätyn tehokaksikon Källman-Forsell pimennossa koko pelin paria väläytystä lukuun ottamatta.

– Olemme tehneet jokaisessa pelissä kaksi maalia ja nyt tuli ensimmäinen nollapeli. Se antaa hyvän pohjan rakentaa eteenpäin. Koko joukkueen puolustuspelaaminen toimi todella hyvin ja Luiyi toi sellaista jämäkkyyttä puolustukseen, kehui Tainio.

Voitolla Haka nousi samalla Veikkausliiga kaikkien aikojen maratontaulukossa toiseksi. Ennen ottelua Haka jakoi kakkospaikkaa MyPan kanssa. Haka on kerännyt Veikkausliigassa nyt yhteensä 1049 pistettä. Maratontaulukon kärkipaikkaa pitää hallussaan HJK.

FC Hakan seuraava ottelu on edessä perjantaina 22.4., kun Tehtaan kentälle asettuu vastaan HIFK. Liput otteluun ovat jo myynnissä ja lipun voit hankkia sivun oikean laidan ”Liput ja kausikortit” painikkeesta. Nähdään Tehtiksellä!

FC Hakan kokoonpano: Aatu Hakala (v), Seth Saarinen, Niklas Friberg (v), Luiyi de Lucas, Eero-Matti Auvinen, Henri Malundama (76. Elias Collin), Janne-Pekka Laine, Atte Sihvonen (87. Donaldo Acka), Logan Rogerson (69. Stavros Zarokostas), Salomo Ojala (46. Tino Purme), Lee Erwin