”Tehdään kaikkemme sen eteen, että pisteet jää tänne” Tainio lupaa!

Lähtökohdat tiistai -illan Veikkausliigakohtaamiseen ovat vähintäänkin mielenkiintoiset. Viime kauden pronssijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho on tällä hetkellä sarjataulukon häntäpäässä ja Haka puolestaan alkukauden vahvojen esitysten seurauksena lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina.

Seinäjokelaisten alkukausi ei ole uuden valmentajan, Joaquin Gómezin komennossa lähtenyt toivotulla tavalla liikkeelle. Yksi Veikkausliigan suurimmilla resursseilla operoivista joukkueista ei varmasti ole tyytyväinen suoritukseen ja futiskeskusteluissa onkin jo kuumeisesti odotettu uutisia valmentajanvaihdoksesta.

Viime viikon pohjanmaalaisjoukkueiden välinen taisto antoi valmentajalle kuitenkin hieman tilaa hengittää, sillä SJK otti Vaasan Palloseurasta niukan 0-1 -voiton. Se, että siivittääkö voitto seinäjokelaiset lentoon, jää vielä nähtäväksi. Selvää on se, että Haka ei ainakaan tule antamaan mitään ilmaiseksi.

– Varmasti kova peli tulossa. He saivat pienen boostin siitä paikallispelistä, varmasti helpotusta puserossa. SJK on agressiivinen, prässää korkealta ja suht isokokoinen joukkue, että kyllä siinä on taas hommaa meillä, Teemu Tainio ennakoi.

Viime kaudella Haka ja SJK tarjosivat molemmissa kohtaamisissaan todellista maali-iloittelua, sillä molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa 4-0. Jälkimmäisestä, Tehtaan kentällä pelatusta ottelusta, alkoi koskilaisten huima loppukiri, mikä siivitti valkopaidat aina kahdeksannelle sijalle asti. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat tammikuun harjoitusottelussa, mikä oli molemmille vuoden 2022 ensimmäinen ottelu. Tuolloin ajankohtaan nähden hyvätasoinen ottelu päättyi tasan 1-1. Hakan maalista vastasi muutoinkin pirteästi ottelussa esiintynyt Oiva Laaksonen.

Janne-Pekka Laine tekee tiistaina paluun kokoonpanoon pienen sairastelun jälkeen, mutta Salomo Ojala samoin, kuin Vigori Gbe ovat edelleen sivussa.

Haka lähtee otteluun allaan kolme tappiota. Esitys sarjakärki KuPS:a vastaan oli torstaina jo asteen vastaava, kuin alkukauden otteluissakin. Ja varsinkin, mikäli toisen jakson kaltainen peli saa jatkoa, tullaan Tehtaan kentällä näkemään vastaavanlainen joukkue, kuin mitä alkukauden voitoissakin nähtiin!

– Samaa halutaan nähdä ja mielellään 90 minuuttia. Siinä toisella jaksolla nimenomaan tahtotila oli hyvä ja uskottiin omaan tekemiseen. Ei se ensimmäinenkään jakso siellä huono ollut, mutta lopputulos oli heikko.

– Meillä on nyt kolme tappiota alla, niin kyllä minä haluan huomenna pelaajilta nähdä tietynlaisen reaktion, että laitetaan itsemme todella likoon ja tehdään kaikkemme sen eteen, että pisteet jää tänne.

– Toivottavasti myös yleisö löytää Tehtikselle ja laittaa myös itsensä likoon, Teme toivoo.

FC Haka – SJK tiistaina 17.5.2022 kello 18.00 Tehtaan kentällä.
Muistathan myös, että alle 17-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi otteluun! Tervetuloa siis koko perheen voimin Tehtikselle kannustamaan Haka voittoon!
Liput ennakkoon täältä tai voit ostaa niitä myös Tehtaan kentän portilta.