Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Teen kaiken auttaakseni Teemua, Hyypiä lupaa

Tämän viikkoisessa Hacastissa vieraili Hakan tämän hetken kenties kiinnostavin persoona, entinen huippupelaaja ja paluun valmentamiseen tehnyt Sami Hyypiä.

Isäntä Mikko Aaltonen paneutuu jaksossa tarkemmin muun muassa siihen, että miten kaikki sai alkunsa ja mikä on Hyypiän rooli joukkueessa. Kuluneen viikon aikana onkin käyty paljon spekulaatiota, varsinkin tuosta jälkimmäisestä kysymyksestä, mutta siihen vastaus saadaan jaksossa hyvinkin selvästi.

– Teemu on päävalmentaja ja pysyykin sellaisena. Mie teen kaiken auttaakseni Teemua, mies alleviivaa.

Entisellä maajoukkuetopparilla ei muutoinkaan ole ollut, eikä ole tarvetta nostaa itseään esiin.

– En mie oo varmaan ikinä tykännyt siitä, että oon esillä hirveesti. Mieluummin olen näin valmentajanakin taka-alalla ja jos tulee menestystä, niin ei ole mitään väliä, vaikka joku muu saa sen krediitin siitä.

Aaltonen ja Hyypiä keskustelevat jaksossa niin ikään miehen  valmennus- ja pelifilosofiasta, sekä hänelle tärkeistä asioista. Yhtenä asiana esiin nousee henkilökohtainen valmentaminen.

– Valmentaja on kuitenkin sellainen ihmistietäjä. Sun pitää kaikki pelaajat oppia tuntemaan niin hyvin, että tiedät mitä se pelaajaa tarvitsee siihen, että se saa kaiken irti siellä kentällä.

Myöskään joukkuepelin ja pelikavereiden merkitystä ei voi väheksyä.

– Se, että sen yhteisen sävelen löytää, niin se on tosi tärkeetä. Varsinkin niiden kanssa, jotka pelaa sun lähellä.

– Tää olis tosi helppo peli, jos vain pitäis miettii itseään. Kyllä joukkuepeliin kuuluu myöskin se, että autetaan kaveria siinä vieressä, Hyypiä kiteyttää hienosti yhteispelin merkitystä.

Yksi asia mitä Sami lupaa tuoda valmennuksen avuksi, on haastaminen. Hän haluaa ja uskaltaa tuoda omia näkemyksiään esiin ja saa niillä muut miettimään asioita uudelta kantilta. Jaksossa selviää myös, että hän on loppukauden tavoitteenkin suhteen heittänyt ilmoille kovalta kuulostavan haasteen. Mikä se on ja paljon muutakin mielenkiintoista selviää, kun otat uusimman jakson kuunteluun Suplasta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT