Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haluaa katkaista surullisen tilaston lauantaina

Haka on kohdannut Seinäjoen Jalkapallokerhon jo kolmesti tänä vuonna ja niiden kohtaamisten perusteella odotettavissa on tasainen ottelu.

Tämä siitäkin huolimatta, että Haka voitti SJK:n helmikuun alussa Cupissa 1-3. Tuolloin seinäjokelaisten joukkueen rakennusprojekti uuden valmentajan johdolla oli selvästi vielä vaiheessa.

Kaksi myöhempää ottelua, kesäkuun harjoituspeli ja elokuun alun Veikkausliigaottelu, sen sijaan päättyivät tasan 1-1. Tosin tuo viimeisin oli Hakalta loppua lukuunottamatta vahva esitys ja ottelu kuuluu niihin, joista voitto olisi tällä kaudella kuulunut ottaa.

Veikkausliigan ottelutahti on hurjan elokuun jälkeen nyt hieman hellittänyt ja koskilaiset ovat päässeet keskittymään paljon puhutun koko joukkueen puolustuspelin organisointiin.

Myös toppariosaston tilanne alkaa helpottamaan ja mielenkiintoista onkin nähdä, että ketkä ottavat paikkansa valkopaitojen puolustuksen keskustassa, kun tarjolla on niin loukkaantumisesta toipunut Niklas Friberg, kuin siirtoikkunassa hankittu uusi vahvistus Luiyi de Lucas, jolle testijakson jälkeen tehtiin loppukauden kattava sopimus, sekä keskiviikkona Fribergin rinnalla mainiosti pelannut Jonas Häkkinen.

– Kyllä me tiettyjä muutoksia tullaan otteluun tekemään. Meidän kotisaldo ei ole kovin hyvä ja ei sekään mairittele, ettei Haka ole voittanut Tehtiksellä Veikkausliigaottelua kahdeksaan vuoteen. Huomenna koitetaan muuttaa sitä tilastoa, lupaa Teemu Tainio.

Vaikka pelaajapuolella ei enempää hankintoja, kovasta yrityksestä huolimatta tehtykään, niin valmennuspuolelle sen sijaan kaapattiin iso nimi avuksi. Sami Hyypiä on nyt ollut viikon verran Teemu Tainion ja kumppaneiden apuna, joten silläkin on varmasti merkitystä tässä ja tulevissa otteluissa.

Ainakin tuloksellisesti uuden valmennustiimin yhteistyö alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun Haka haki 2-3 -vierasvoiton keskiviikkona Turusta. Paria kotijoukkueen erikoistilannemaalia lukuunottamatta koskilaisten peli kulki mallikkaasti, joten tässä mielessä joukkue pääsee valmistautumaan lauantain matsiin hyvissä asetelmissa.

– Tässä oli lyhyt palautuminen, mutta voitot auttaa yleensä palautumiseen. On saatu äijät pelikuntoon ja tänään saatiin vielä pidettyä taktinen päivä, kun tempo piti pitää muutenkin matalalla, Tainio toteaa luottavaisin mielin.

Vierasjoukkue SJK saapuu Valkeakoskelle niin ikään hyvässä iskussa. Joukkueen peli on viime aikoina piristynyt, sillä se on voittanut edellisissä kahdessa ottelussaan sarjajumbo RoPS:n ja nyt keskiviikkona sarjakolmosen FC Interin.

Seinäjokelaiset vahvistuivat kesän siirtoikkunassa, kun he kiinnittivät ennen sen umpeutumista kaikkiaan kolme pelaajaa. Hyökkäyspäähän hankittiin Jake Jervis ja Emmanuel Ledesma, sekä puolustukseen Murilo. Myös Tainio on pannut merkille joukkueen vahvistuneen.

– SJK:n alkukausi on mennyt yskähdellen, mutta he ovat nyt hankkineet uusia laadukkaita pelaajia ja ovat hyvässä iskussa. Meillä on ollut kivoja, tasaisia pelejä heitä vastaan, joten jatketaan nyt samaa rataa.

Jalkapallokerhosta löytyy myös koskilaisille tuttu mies, sillä puolustaja Niko Markkula pelaa siellä ensimmäistä kauttaan. Viime kauden jälkeen FC Interistä siirtynyt Markkula on edellisen kerran vieraillut Tehtiksellä Ykkösessä 2016, jolloin hän oli nostamassa JJK:a Veikkausliigaan.

– Hyvät muistot Valkeakoskelta, vaikka olinkin suurimman osan kaudesta loukkaantuneena.

Erityisesti mieleen noilta ajoilta on jäänyt Kalle Myyrä, joka oli miehen mukaan räikeä persoona ja mukava tyyppi.
Hakasta ja lauantain ottelusta Markkulalla on selvä näkemys.

– Hakalla on paljon nuoria ja lupaavia pelaajia hyvän valmennuksen alla.

– Vauhdikasta ottelua odotan, jossa pisteet lähtee Seinäjoelle mukaan.

Ottelun kokoonpanot julkaistaan neljä tuntia ennen ottelun alkua Veikkauksen sivuilla.

Otteluliput myynnissä Ticketmaster -verkkokaupassa.

Mikäli et pääse paikalle, niin voit seurata ottelun Ruutu+ -palvelusta.

Pelitilannekuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT