Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Teemu Tainio: ”Meillä on nyt minun Haka-aikani paras joukkue”

Veikkausliigakauden alkuun on enää vajaa kuukausi aikaa ja joukkueilla alkaa loppukiri kauteen valmistautumiseen. FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on erittäin tyytyväinen joukkueen tämänhetkiseen tilanteeseen.

Haka veti kunnolla työhaalarit päälle tammikuun alussa, kun suurin osa joukkueesta kokoontui yhteen. Joukkue on täydentynyt talven mittaan ja viimeinen palanen saatiin kohdilleen pari viikkoa sitten Lee Erwinin liityttyä joukkueeseen.

Talven harjoituksissa ja peleissä Haka on ajanut sisään viime kautta pallollisempaa pelitapaa ja siitä on saatu viitteitä jo talven peleissä. Tainio katsoo hyvillä mielin alkuvuotta.

– Olen ollut tosi tyytyväinen. Olemme saaneet viimeiset palaset joukkueeseen ja saaneet ajettua pelaajia pelitapaan sisään. Vielä meillä ei ole kuitenkaan ollut yhtäkään harjoitusta, että kaikki pelaajat olisivat olleet mukana. Pelaajat ovat kuitenkin sisäistäneet peli-idean hyvin ja se on näkynyt jo peleissä. Vielä siinä on hiomista, mutta meillä on tässä kuukausi aikaa. Yksi positiivinen asia on se, ettei meillä ole ollut juurikaan loukkaantumisia talven aikana. Korona vähän sotki, mutta siitäkin on päästy, Tainio perkaa viimeisen kahden kuukauden antia.

Haka on saanut hyvissä ajoin joukkueensa kasaan. Se mahdollistaa yhteispelin pidemmän hiomisen. Haka pääseekin lähtemään kauteen hyvistä lähtökohdista.

– Se on hemmetin tärkeää, että joukkue on jo valmiina. Jos mietitään viime kautta, niin esimerkiksi Vucenovic tuli ykköshyökkääjänä juuri ennen kauden alkua ja oli alkukauden loukkaantuneena. Nyt tilanne on tosi hyvä ja kaikki pelaajat ovat kunnossa ja käytettävissä. Saadaan rauhassa veivata pelitapaa sisään.

Hakan joukkue on muuttunut pelaajiston suhteen jonkin verran viime kaudesta. Talven pelien perusteella Tainiolla ja valmennusryhmään täksi kaudeksi liittyneellä Ossi Virralla on sekä hyvä että samanaikaisesti haastava tilanne pelaajavalintojen suhteen. Jokaiselle pelipaikalle on tarjolla vaihtoehtoja, joten valmentajilla on valinnanvaraa.

– Meillä oli jo viime kaudella tilanne, että saimme penkiltä lisää voimaa, mutta nyt tilanne on vieläkin parempi. Meillä on nyt minun Haka-aikani paras joukkue. Meillä on jokaiselle pelipaikalle laatua. Jos joku pelaaja on pois, niin korvaaja löytyy kyllä. Sen puolesta tilanne on erinomainen, kehuu Tainio.

Hakan talvi on sujunut myös tuloksellisesti hyvin. Valkopaidat eivät ole hävinneet tämän vuoden puolella yhtään peliä ja joukkue on raivannut tiensä Liigacupissa välieriin.

– Olen sanonut pelaajille, että meidän pitää oppia voittamaan, vaikkemme ole miettineet tulosta kuin vasta näissä viimeisimmissä peleissä. Kun pelitapa tulee tutuksi, niin sitä myöten tulos seuraa. Tällä hetkellä suunta on oikea.

– Kaiken kaikkiaan positiiviset vibat. Meillä on iskukykyinen joukkue ja homma rullaa oikeaan suuntaan.

Vaikka talven peleissä ei vielä jaeta Veikkausliigapisteitä, niin hyvät tulokset tuovat luottamusta prosessiin.

– Tämän vuoden ensimmäisestä ottelusta Honkaa vastaan olemme menneet paljon eteenpäin. Tässä parin vuoden aikana olen huomannut, ettei talven peleille kannata antaa liikaa arvoa, mutta kyllähän tulokset tuovat sellaista luottamuksen tunnetta joukkueeseen. Nyt on tullut hyviä tuloksia myös talvella. Viime vuonna hävisimme vielä divarijoukkueille maaliskuussa, muistuttaa Tainio.

Liigacupin välierä pelataan lauantaina 12.3. Hakan vastustaja ei ole vielä tiedossa, sillä Hakan vastustaja selviää lauantaina, kun KuPS ja FC Inter pelaavat oman puolivälieränsä. FC Haka voitti Liigacupin vuonna 1995 ja nyt pokaali on kahden voiton päässä.

– Neljä joukkuetta on jäljellä ja pytty kiinnostaa siellä taustalla. Vielä ei ole tiedossa mikä joukkue tulee vastaan, mutta kova joukkue joka tapauksessa, se on selvä. Ensi viikon valmistaudumme sitten välierään.

Hakalle ei v*ttuilla!

Haka on ollut vahvasti esillä Nelosella ja Ruudussa nähtävässä Kontio ja Parmas –TV-sarjassa. Tainiokin nähtiin uusimmalla tuotantokaudella cameo-roolissa omana itsenään, kun Hakan koppiin oltiin murtauduttu.

– Kaikkea sitä joutuu tässä ammatissa tekemään, Tainio naurahtaa.

Kontiossa ja Parmaksessa nähdään nippu Suomen näyttelijäkaartin tähtiä etunenässä Kummelista tutut näyttelijät. Tainio nautti uudenlaisesta kokemuksesta.

– Se oli hauska kokemus tehdä töitä hauskojen huippuammattilaisten kanssa. Samassa saatiin vähän Hakaa kartalle. Ei tässä kuitenkaan vielä Batmanin roolia ole Hollywoodista tarjottu, Tainio heittää.

Poliisikonkari Otso Kontiota esittävä Heikki Silvennoinen sekä poliisipäällikkö Pertti Ljunkqvistia näyttelevä Timo Kahilainen ottavat Hakaan kohdistuneen ilkivallanteon vakavasti. Kaksikko lähtee päättäväisesti ratkaisemaan kiperää rikosta uhoten, että ”Hakalle ei v*ttuilla!”.  Tainio pohtii iskulauseen käyttöönottoa myös joukkueen sisällä.

– Jos miettii meidän parin viime kauden kotivirettä, niin se on ollut heikko. Haluamme, ettei Tehtis ole mukava paikka vierailla ja siinä mielessä tuo olisi meille hyvä iskulause. Emme halua, että meille v*ttuillaan ainakaan Tehtiksellä.

Kuvat: Jussi Rämä
Video: Nelonen Media / Sanoma

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT