Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Teemu Tainio luottavaisena kauden toiseen puolikkaaseen – ”Olen tosi optimistinen”

Veikkausliigan runkosarja on ohittanut FC Hakan osalta puolimatkan krouvin. Päävalmentaja Teemu Tainio on suhteellisen tyytyväinen joukkueen tilanteeseen ja uskoo joukkueen vielä pystyvän parantamaan tilannettaan syksyllä.

FC Haka on pelannut Veikkausliigassa 12 ottelua ja pisteitä on kertynyt kasaan 15. Se oikeuttaa sarjataulukossa jaettuun kuudenteen sijaan, eli Haka taistelee tiukasti pääsystä yläloppusarjaan. Toisaalta neljänteen sijaan on matkaa ainoastaan kolme pistettä. Neljäs sija saattaisi avata ovet myös eurokentille.

Suomen Cupissa Haka on selvittänyt tiensä kahdeksan parhaan joukkoon ja välieräpaikasta taistellaan ensi viikon keskiviikkona, kun KuPS saapuu Tehtaan kentälle.

– Olemme sarjataulukossa varmaan siellä missä ansaitsemmekin. Kautemme ensimmäistä puoliskoa on häirinnyt todella huono erikoistilannepelaaminen, joka on maksanut arvokkaita pisteitä. Se on asia mikä pitää saada kuntoon, Tainio aloittaa alkukauden ruotimisen.

– Tilastojen valossa meidän pitäisi olla korkeammalla, mutta kuten sanoin, erikoistilannepelaaminen on ollut todella huonoa. Yli puolet päästetyistä maaleista johtuvat niistä, Tainio manaa.

Hakan joukkueesta on löytynyt useita onnistujia tällä kaudella. Tainio on ollut pääosin tyytyväinen suojattiensa tekemisiin.

– Meillä on paljon uusia vastuunkantajia, jotka ovat pelanneet isoja minuutteja, joten heilahtelua tulee, se on selvä. Se kuitenkin varmasti kantaa hedelmää loppukaudesta ja tulevaisuudessa, ja se on tietenkin hieno asia.

Veikkausliigan loppukaudesta on odotettavissa äärimmäisen jännittävä. Kärkipäässä KuPS, HJK ja FC Honka ovat päässeet hieman irti, mutta sen jälkeen tulee kova taistelu ylemmän loppusarjan paikoista. Joukkueet sijoilla 4-9 ovat vain kuuden pisteen sisällä toisistaan. Haka on perinteisesti pelannut vahvan syksyn ja Tainio odottaa samaa myös tänä vuonna.

– Luottavaisin mielin lähdemme kohti syksyä, joka on aina minun päävalmentaja-aikanani ollut parempi kuin kevät. Joukkueessa henki ja tekemisen meininki ovat korkealla tasolla, ja nyt vielä saatiin kenttäasia kuntoon, niin olen tosi optimistinen, että saavutamme hyviä tuloksia syksyn aikana.

– Loukkaantumistilanne on erinomainen ja ainoastaan Vigori Gbe on pitkäaikaispotilaana pois. Lisäksi hankinnat täksi kaudeksi ovat mielestäni onnistuneet hyvin ja osalla on selvästi vielä varaa parantaa, Tainio luotaa.

Haka pelaa Veikkausliigaa seuraavan kerran 9.7., mutta Suomen Cupin puolivälierä KuPS:aa vastaan pelataan Tehtaan kentällä keskiviikkona 29.6.

– Cupissa tietenkin haluamme päästä finaaliin asti, ja siellä sitten testataan päivän kunto.

Kesällä avautuu myös siirtoikkuna ja Tainon mukaan muutoksia on luvassa.

– Jotain liikehdintää tulee tapahtumaan, Tainio toteaa arvoituksellisesti.

FC Hakan ja KuPS:n välinen Suomen Cupin puolivälieräottelu pelataan Tehtaan kentällä keskiviikkona 29.6. kello 18.30 alkaen. Lisätietoa ottelun lipunmyynnistä löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT