Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Oiva Laaksonen haluaa lähettää Haka-fanit cup-junalla Olympiastadionille

Suomen Cupilla on FC Hakan kannattajien sydämessä erityinen paikka. Koskilaisen Oiva Laaksonen tietää cupin merkityksen ja haluaa tuoda cup-junan takaisin Valkeakoskelle.

Haka pelasi viime keskiviikkona Veikkausliigassa ja torstain aamutreenien jälkeen pelaajat saivat viettää muutaman päivän lepoa ennen paluuta sunnuntaina harjoituksiin. Laaksosen juhannus meni rauhallisesti.

– Ihan rennoissa merkeissä meni. Pääosin tuli vietettyä kavereiden kanssa aikaa ulkona ja rannalla, Laaksonen kertoo.

Haka on viimeksi nähty Suomen Cupin finaalissa vuonna 2005, jolloin Laaksonen oli kaksivuotias. Vaikka hän ei ole päässyt finaalitunnelmaa kokemaan, niin cup-historia ja sen tärkeys on tullut hänelle veressä.

– Viime aikoina Hakaa ei ole cup-finaaleissa nähty, mutta muistan jo pienestä pitäen kuinka sitä pidettiin korkeassa arvossa. En tietenkään muista sitä, kun Haka oli viimeksi cupin finaalissa, mutta muistan esimerkiksi, kun cupin finaali on pelattu Tehtiksellä. On hienoa, että olemme nyt puolivälierissä.

Laaksonen on myös tehnyt tärkeää markkinointityötä joukkueen sisällä cupin tärkeydestä.

– Kyllä olen siitä puhunut niiden kanssa keiden kanssa on tullut puheeksi.

Cup-juna on ainutlaatuinen perinne suomalaisessa jalkapallokulttuurissa. Kun satoja Haka-faneja hyppää junaan ja matkaa Olympiastadionille, on tunnelma taattu.

– Olisihan se mahtavaa ja varmasti upea kokemus päästä Olympiastadionille pelaamaan cupin finaalia ja meiltä tulisi paljon kannattajia peliin.

Hakan seuraava pysäkki on puolivälieräottelu KuPS:aa vastaan keskiviikkona Tehtaan kentällä. KuPS on pelannut vahvan kauden ja se pelasi peräti 31 ottelua peräkkäin Veikkausliiga ilman tappiota, mutta sen uskomaton putki katkesi pari viikkoa sitten FC Hongan vieraana. Laaksonen tietää, ettei KuPS ole voittamaton.

– Viimeksi, kun kohtasimme heidät, niin olimme vähintään yhtä hyviä kuin he, vaikka hävisimme. Minulla on sellainen fiilis, että kun teemme omat asiamme mahdollisimman hyvin, kun KuPS on kaadettavissa.

Haka on cup-pelit mukaan lukien pelannut viisi viimeistä otteluaan ilman tappiota. Putkea on tarkoitus jatkaa keskiviikkona.

– Joukkueessa on hyvä meininki päällä. Pisteitä on tullut ja cupissa voittoja. Niitä haluamme nyt lisää. Toivottavasti saamme Tehtikselle hyvän kannustuksen, Laaksonen heittää.

FC Hakan ja KuPS:n välinen Suomen Cupin puolivälieräottelu pelataan Tehtaan kentällä keskiviikkona 29.6. kello 18.30 alkaen. Lisätietoa ottelun lipunmyynnistä löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT