Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tästä selvitään yhdessä

Hakan edustusjoukkueen valmistautuminen tulevaan Veikkausliigakauteen sujui erinomaisesti maaliskuun alkuun saakka. Joukkue pelasi vahvan alkulohkon Suomen Cupissa häviämättä otteluakaan, vaikka vastassa oli hallitseva suomen mestari KuPS ja paikallisvastustaja Ilves. Maaliskuussa yleinen tilanne muuttui kovasti ja joukkue jäi kolmen viikon lomalle maanantaina 16. maaliskuuta. Lomaa oli alun perin tarkoitus viettää 5.4. saakka, mutta nyt lomaa jatketaan todennäköisesti aina 13.4. saakka. Tämän jälkeen harjoittelua on tarkoitus jatkaa pienryhmissä.

Loman aikana pelaajat ovat kuitenkin pitäneet kunnostaan huolta. Joukkue on saanut valmennukselta ohjeita ja vinkkejä henkilökohtaiseen harjoitteluun. Osa on harjoitellut yksinään omissa oloissaan ja osa taas on koonnut pienen ryhmän palloharjoitteluun, näitä pienryhmiä olemme nähneet myös Tehtaankentällä lähes päivittäin. Joukkueessa henki on hankalasta tilanteesta huolimatta erinomainen ja erilaiset digitaaliset yhteydenpitotavat videohaasteineen ovat pitäneet ryhmän virkeänä. 

Veikkausliigan aloittamisesta tehdään päätöksiä varmasti lähiaikoina. Toiveissa on kuitenkin mahdollisimman laajan sarjan pelaaminen, vaikka sitten tiivistetyllä ottelutahdilla. Kauden venyminen aina marraskuulle saakka on myös mahdollista. Koko FC Haka  kannattajineen ja yhteistyökumppaneineen odottaa malttamattomana Veikkausliigan alkamista.

Taloudellisesti elämme jälleen haastavia aikoja. Meidän onnemme tässä tilanteessa on, että seuran toiminnan kustannukset ovat olleet kontrollissa jo monen vuoden ajan. Vaikeiden vuosien aikana aloitettu tarkka kustannuskuri ja seuranta ovat jatkuneet liiganoususta huolimatta, ja se antaa vakaan pohjan sekä joustavuutta toiminnalle. Myös onnistunut kausikorttikampanja sekä talven hyvä kumppanimyynti ovat antaneet puskuria tälle keväälle. Silti sanomattakin on selvää, että otteluiden alkamisen siirtyminen ja koko yhteiskunnan toiminnan nopea muuttuminen ovat vaikeita asioita myös Hakan talouden kannalta. Olemme kuitenkin varmoja, että tästä selvitään yhdessä. Siihen toki tarvitaan edelleen koko Haka- yhteisön tuki.

Ajankohtaista on myös vuoden 2019 tilinpäätöksen tekeminen. Urheilullisestihan vuosi paketoitiin liiganousulla ja Ykkösen ylivoimaisella voitolla. Myös taloudellisesti otettiin askelia eteenpäin. Vaikka FC Haka Oy:n toiminnan tulos näyttääkin painuvan edellisvuoden tapaan tappiolliseksi, on vieraan pääoman vähentäminen edennyt suunnitelmallisesti ja oma pääoma säilyy edelleen selkeästi positiivisena. Mainitut onnistumiset kausikortti- ja yritysmyynnissä näkyvät pääosin kuluvan vuoden tuloksissa. Olennaista viime vuodelta on myös kustannustason säilyttäminen niin palkka- kuin muidenkin kulujen osalta suunnitellulla tasolla. Parhaillaan mietitään, miten yleensä hyvin suosittu yhtiökokous järjestetään kokoontumisten ollessa käytännössä kiellettyjä. 

Oman toiminnan lisäksi meillä on myös vastuu alueen elinvoimaisuuden säilymisestä. Haka on saanut tukea vaikeina vuosina monilta tahoilta ja nyt meillä on mahdollisuus, ja velvollisuus, auttaa yrityksiä ja yrittäjiä käyttämällä laajaa verkostoamme kaikkien hyväksi. Haluamme tuoda esille paikalliset yritykset ja heidän tarjoamansa mahdollisuudet. Tulemme lähiaikoina vahvasti esiin ”Osta Koskista”-kampanjalla. Tästä kampanjasta kerromme lisää tulevina viikkoina.

Vihreältä Tehtikseltä terveisin,

Olli Huttunen ja Marko Laaksonen

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT