Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tasapeli tuntui tappiolta

Tehtaan kentällä näytti pitkään siltä, että Haka ottaa kolmannen peräkkäisen voittonsa. Toisin kuitenkin kävi, sillä Jaro tasoitti lukemiksi 1-1, kun erotuomarin määräämää lisäaikaa oli pelattu jo useampi minuutti.

Ottelun alku Jaron painostusta, mutta pikkuhiljaa kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Avausmaali oli komea ja se syntyi 35. minuutin pelin jälkeen. Jesse Ahonen keskitti ja Etchu Tabe laukoi upean kääntölaukauksen ilmasta verkkoon kahden Jaro-pelaajan estelyistä huolimatta.

Maalin jälkeen Haka löi painetta Jaron päätyyn ja etenkin toisella puoliajalla Hakalla oli lukuisia paikkoja tappaa peli. Topi Järvi oli kolmasti nokikkain Jaron maalivahdin kanssa ja kertaalleen Järvi paukutti pallon ylärimaan.

Kun toista vapauttavaa osumaa ei syntynyt, niin Jaro pääsi peliin vielä mukaan. Kotijoukkueen kannalta karmaiseva takaisku tuli siinä vaiheessa, kun kotiyleisö odotteli jo loppuvihellystä. Alberto Morin pääsi puskemaan pallon Hakan maalin alakulmaan.

– Omasta hölmöilystämme lähti se, että Jaro pääsi vielä siinä vaiheessa hyökkäämään. Tulos ottaa päähän todella paljon. Viime hetkellä päästetty maali ja meillä oli monta avopaikkaa ratkaista peli, Hakan päävalmentaja Kari Martonen sanoi.

– Tiesimme, että Jaro on suoraviivaisempi joukkue kuin aikaisemmin, mutta ei Jarolla montaa maalipaikkaa olla. Peliin lähtö oli meiltä vaisu, mutta 20 minuutin jälkeen saimme pelin käyntiin. Lukematon määrä maalipaikkoja oli. Puhutaan kuitenkin maalintekopelistä, eli maalinteko on ratkaisevaa, Martonen jatkoi.

Jaron päävalmentaja Niklas Vidjeskog totesi, että oman joukkueen hyökkäyspelaaminen oli huonointa pitkästä aikaa.

– Ristiriitaiset tunnelmat jäi pelissä. Saimme pelastettua pisteen, mutta peliin en ollut tyytyväinen. Ensimmäinen 20 minuuttia oli hyvää, mutta sen jälkeen peli meni melkoiseksi taisteluksi. Ei pitäisi olla väsymystä. Kenttä oli loistava ja kelikin oli hyvä. Ei niidenkään taakse voi mennä, Vidjeskog pyöritteli.

Yksikin piste piti Hakan mukana kärkitaistossa, mutta kolme pistettä olisi tehnyt tasaisessa kärkitaistossa todella hyvää. JJK nousi Ykkösen kärkeen voittamalla GrIFK:n 1-0. Hakan ero jyväskyläläisiin on nyt neljä pistettä.

– Pelistä toiseen tasonheilahtelua on liikaa. Hyvän pelin jälkeen kuvittelemme, että olemme hyviä pelaajia. Ja sitten tehdään peleissä sellaisia asioita, joissa kaikki eivät ole mukana. Kun nöyryys löytyy pelaamiseen, niin tulosta taas tulee, Martonen huomautti.

Hakan normaalista kokoonpanosta olivat sivussa Joni Mäkelä ja Macpherlin Dudu. Mäkelä palautui hiljattain Luxemburgin testileiriltä ja Dudu kärsi pienestä vammasta.

Nyt Hakalla on edessä kaksi vierasottelua. Viikon päästä sunnuntaina valkopaidat matkaa EIF:n vieraaksi Tammisaareen. Ennen Työväen Musiikkitapahtuman aikaan pelattavaa GrIFK-ottelua Haka kohtaa vieraskentällä myös AC Oulun. Tuo ottelu pelataan maanantaina 25.7.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jaakko Rantanen, Etchu Tabe, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen, Jesse Ahonen (61. Tuomas Lähdesmäki (var.)), Niilo Mäenpää, Chris James (var.), Anton Popovitch (77. Aapo Mäenpää), Emenike Mbachu, Topi Järvi (var.) (90. Jere Intala (var.)).

 

Kuva: Jan Lindroos

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT