Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Tainio mitali ja europaikka mielessä Mestaruussarjaan – ”Ei meillä ole muuta tavoitetta”

Mestaruussarja alkaa Hakan osalta keskiviikkona 28.9. FC Interin vieraana. Päävalmentaja Teemu Tainion tähtäimessä on mitali ja sitä kautta suora paikka eurokentille ensi kaudeksi.

Hakan voitto Hongasta runkosarjan viimeisessä kotiottelussa saattaa osoittautua mitalin arvoiseksi, sillä ennen tuota ottelua joukkueiden välinen piste-ero oli Hongan hyväksi 10. Nyt Mestaruussarjaan lähdettäessä ero on enää neljä pistettä.

– Ei meillä ole muuta tavoitetta kuin ottaa Honka kiinni. Mutta kun se ei ole pelkästään omissa käsissä, niin ainoa johon voimme keskittyä, on oma peli, Tainio muistuttaa.

Honka ja Haka kohtaavat Mestaruussarjan päätöskierroksella Espoossa ja tuossa ottelussa saattaa ratketa pronssimitali. Haka järjestää otteluun myös fanimatkan.

– Olisi maaginen huipennus taistella Espoossa mitalista vielä viimeisessä pelissä, Tainio makustelee jo valmiiksi.

Mikäli Haka jää ilman mitalia, niin eurokentille on toinenkin oljenkorsi, sillä Mestaruussarjan jälkeen pelataan Eurolopputurnaus, johon osallistuvat sijoille 4-8 sijoittuneet joukkueet. Neljäs sija olisi myös arvokas, sillä se takaisi suoran finaalipaikan. Eurolopputurnauksen voittaja saa itselleen karsintapaikan ensi kauden Konferenssiliigaan.

– Jos emme saa Mestaruussarjasta suoraan europelipaikkaa, niin sitten se täytyy napata pidemmän kautta Eurolopputurnauksesta. Kun kausi on mennyt näin hyvin, niin olisi selkeä pettymys tässä vaiheessa jäädä ilman europaikkaa.

Haka pääsee lähtemään hyvistä asetelmista Mestaruussarjaan, sillä runkosarja päättyi Hakan osalta kolmeen peräkkäiseen voittoon. Loppukaudeksi ei lähdetä Tainion mukaan liiemmin muuttamaan hyväksi havaittua konseptia.

– Lähdemme Mestaruussarjaan samalla sapluunalla ja kaiken ytimessä on oma pelimme.

Ennen Mestaruussarjan alkua Hakalla on peleistä 2,5 viikon mittainen tauko. Hakan pelaajat pääsivätkin vetämään hetken happea ennen kuin palasivat tiistaina harjoituksiin.

– Pelaajilla on pitkä kausi takana ja on tärkeä, että pääkoppa on kunnossa ja mieli virkeänä. Tässä pistetään joukkue fyysisesti iskuun ja muistutetaan pelaajia pelimme perusprinsiipeistä.

Hakan pelitauko venyi, kun niin ikään Mestaruussarjassa pelaavat KuPS ja FC Inter pelasivat viime viikonloppuna Suomen Cupin finaalissa ja nyt vietetään maajoukkuetaukoa. Hakan pelaajat pääsevätkin lähtemään Mestaruussarjaan akut ladattuina.

– Mielestäni se on tosi tärkeä päästä hetkeksi huilaamaan. Luulen, että meillä on ehkä enemmän vapaapäiviä kuin muilla joukkueilla eikä minua ole koskaan häirinnyt antaa pelaajille vapaata. Meillä on suhteellisen pieni rinki ja on tärkeä saada pidettyä iskukyky loppuun asti. Kahtena edellisvuonna olemme pelanneet vahvan syksyn, ja uskon sekä toivon, että niin tapahtuu myös tänä vuonna.

Vaikka tämä kausi on edelleen kesken, niin ensi kauden valmistelut ovat jo käynnissä. Niklas Fribergin ja Janne-Pekka Laineen jatkosopimukset on jo julkaistu.

– Ensi vuoden joukkueen rakentaminen on ollut jo hyvän aikaa käynnissä. Tänä vuonna sen tekee helpommaksi, ettei tarvitse miettiä millä sarjatasolla ensi kaudella pelataan. Nyt agentit ovat aktiivisina ja näkisin Hakan pelaajille mielenkiintoisena vaihtoehtona.

– Käymme tällä hetkellä läpi nykyjoukkuetta ja kenet haluamme pitää, ja sitten olemme katsoneet jo vahvistuksia ensi kauden joukkueeseen. Olemme yrittäneet kehittää myös sitä puolta ja ainakin tänä vuonna voi sanoa, että hankinnat ovat osuneet nappiin, Tainio kertoo.

Mestaruussarja alkaa Hakan osalta 28.9. FC Interin vieraana. Tehtaan kentällä pelataan taas 2.10., kun SJK saapuu vieraaksi.

FC Hakan ottelut Mestaruussarjassa:
28.9. 18.00 Inter-Haka
2.10. 16.00 Haka-SJK (Osta liput täältä)
5.10. 18.00 KuPS-Haka
9.10. 16.00 Haka-HJK (Osta liput täältä)
16.10. 16.00 Honka-Haka

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT