Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Suomen Cupin välieräpaikka jaossa tiistaina

Suomen Cup jatkuu tiistaina 23.6., jolloin Haka matkustaa Tampereen Tammelaan Ilveksen vieraaksi. Tämä on joukkueille jo toinen kohtaaminen tämän vuoden Suomen Cupissa, sillä joukkueet pelasivat jo lohkovaiheessa 15. helmikuuta Pirkkahallissa. Tuolloin ottelu päättyi tasan 1-1 Lauri Ala-Myllymäen ja ex-Ilves Antto Hilskan maaleilla.

Hilskan lisäksi Hakan paitaa kantaa nykyisin toinenkin Ilves -taustainen pelaaja Henri Malundama, joka odottaakin innolla entisen seuransa kohtaamista.

– Hyvillä mielin matsiin ja mukava nähdä jälleen vanhoja tuttuja kentällä. Eiköhän siitä hyvä vääntö tule ja veikkaan, että varmasti tasainen peli tälläkin kertaa luvassa.

Antto Hilska rankaisi entistä seuraansa, kun joukkueet kohtasivat 15. helmikuuta Pirkkahallissa.

Säätiedotus lupailee tiistaille helteistä ja pilvetöntä säätä, joten joukkueiden leveydellä on erityistä vaikutusta varsinkin nyt, kun pelikuntoa on päästy hakemaan vasta muutamia viikkoja.

Hakalla vaikuttaisikin olevan tämän suhteen huomattavasti parempi tilanne. Joukkueessa ei ole tällä hetkellä poissaoloja, vaan valmennuksella on enemmänkin positiivinen ongelma, sillä kaikki eivät mahdu kokoonpanoon. Ottelun väliin jättävät ja A-junioripeliin keskiviikkona menevät Leevi Antinaho, Akseli Lehtojuuri, Topias Listo ja Kalle Kohonen. Lisäksi Maximus Tainio on edelleen ilman pelilupaa.

Ilveksellä sen sijaan on oman otteluennakkonsa mukaan sivussa Janne-Pekka Laine, Ilari Mettälä ja Naatan Skyttä.

Hakan valmentaja Teemu Tainio lähtee otteluun kuten aina, eli kovalla asenteella ja tunnustaa myös vastustajan kovuuden.

– Ilves on kova vastustaja ja hyvin tuttuja joukkueita molemmat toisilleen. Odotan erittäin tiukkaa, sellaista pienten marginaalien peliä. Tiukka peli, mikä me tietenkin koitetaan kääntää meidän eduksi.

Kaikki merkit on ilmassa, että ottelusta on tulossa todellinen herkkupala. Onhan Pirkanmaan derbyä jouduttukin jo odottamaan tuskastuttavan pitkään. Nälkää ei varmasti tule Hakan nuorelta joukkueelta puuttumaan ja ”Teme” on omalta osaltaan motivoinut joukkuetta entisestään.

– Ollaan kolmen voiton päässä Suomen Cupin finaalista. Sitä koitin jätkille sanoa, että suuri osa ei tule koskaan olemaan näin lähellä Cupin finaalia, joten eiköhän me koiteta mennä loppuun asti.

Koska katsojamäärät ovat Tammelaan rajoitettuja, niin useimmat joutuvat varmastikin katsomaan ottelun kotisohvaltaan. Mikäli sinulla ei vielä ole Ruutu+ -tunnuksia, niin ostamalla ne Hakan verkkokaupasta, tuet myös FC Hakan toimintaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT