Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Suomen Cupin jatkopaikka lauantaina jaossa

Ensi lauantaina pelataan Suomen Cupin neljäs kierros, millä toisensa kohtaavat kaksi perinteikästä seuraa: FC Haka ja Tampereen Ilves. Paitsi, että kyseessä on kauden ensimmäinen pirkanmaalaisseurojen kohtaaminen, niin jaossa on myös Cupin jatkopaikan varmistaminen molemmille seuroille.

Ilves on Suomen Cupin hallitseva mestari ja muutoinkin joukkue on ollut viime kausina Veikkausliigan kärkikahinoissa mukana. Haka puolestaan pelasi huikean viime kauden nousten takaisin Veikkausliigaan ja on esiintynyt tänä vuonna aiemmissa cupin peleissä lähes yhtä vakuuttavasti.

– Lauantaina ensimmäinen derby ja se pelataan meidän talven harjoittelukentällä Pirkkahallissa, vaikka paljon mieluummin olisin toki pelannut KuPS -ottelun tavoin Tehtiksellä. Käytännössä molemmat on jo varmistaneet jatkon cupissa, mutta tämä on peli, mitä ei saa hävitä, valottaa Haka -luotsi Teemu Tainio lähtökohtia tulevaan.

Niin Ilveksen, kuin Hakankin pelaajarunko on säilynyt viime kaudesta hyvin kasassa, joten joukkueet ovat voineet keskittyä pelin kehittämiseen ja harkittujen pelaajahankintojen sisäänajoon. Ainakin toistaiseksi mielenkiintoisin näistä on ehdottomasti Eero Markkanen, jonka pelilupa-asiat ovat nyt kunnossa ja niiltä osin miehen debyytille lauantaina on mahdollisuus.

– Aivan varmasti Eero tullaan näkemään kentällä ottelussa. Se, että missä vaiheessa, pysyköön vielä avoimena, lupaa Tainio.

Markkanen on treenannut nyt noin viikon verran Hakan mukana ja niiltä osin näytöt lupailee hyvää. Keskiviikkona oli myös joukkueen testit ja nopeimman ajan 30 metrillä kellotti juurikin Markkanen.

Muutoin Haka pääsee otteluun edellistä paremmista lähtökohdista, sillä sairasvuoteelta on toivuttu hienosti ja poissa ovat enää Salomo Ojala, Ville-Valtteri Starck, Samuel Chidi ja Jonni Thusberg.

– Lauantain ottelussa tullaan testaamaan pelaajia eri paikoilla ja saatamme kokeilla myös uutta systeemiä. Viime aikojen poissaolojen vuoksi taktiset treenit ovat jääneet vähemmälle, mutta lähdetään silti katsomaan mitä tulee, lupaa Tainio rohkeasti.

Ilveksen ennakko

Kuvat: Jussi Rämä

***************************************************************

FC Haka – Ilves lauantaina 15.helmikuuta kello 14.30 Pirkkahallissa.

Otteluun on ennakkolippuja myynnissä Hakan toimistolla.
Toimisto avoinna arkisin 9-16.

Haluamme tarjota kausikorttilaisille lipun kyseiseen otteluun puoleen hintaan:
Normaalilippu 10 €
Kausikortti lippu 5 €

Kausikorttilaisten lipun pystyt ostamaan vaikkei sinulla vielä olisi kausikorttia.

Ennakkomyynnistä jääneet liput myynnissä Pirkkahallissa ennen ottelun alkua.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT