Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka jatkoon Suomen Cupissa

Pirkanmaan herruus jäi lauantaina ratkaisematta, mutta sen sijaan molemmat joukkueet selvittivät tiensä jatkoon Suomen Cupissa. Sillä, että Haka ja Ilves pelasivat jatkopaikkaan molemmille riittävän tasapelin, ei lopulta ollut mitään merkitystä. Jatkopaikassa teoriassa vielä kiinni olleet SJK ja RoPS hävisivät omat ottelunsa, mikä tarkoitti pirkanmaalaisseurojen varmaa jatkopaikkaa.

Teemu Tainio lupasi ottelun ennakossa, että vain voitto kelpaa tänään. Vaikka voittoa ei tullutkaan, vaikutti päävalmentaja varsin tyytyväiseltä pelin jälkeen ja täysin aiheesta.

– Alkuun näytti, että jäädään täysin Ilveksen jyrän alle, mutta hienosti pojat sitten pystyivät kokoamaan itsensä. Hienosti saatiin palloa liikkeelle ja nuoret jätkät otti hienosti vastuuta. Ilves ei oikeastaan päässyt lainkaan kunnon maalipaikkoihin.

Ottelun alun jälkeen ensimmäinen jakso olikin varsin tasainen, missä kumpikin joukkue vuorollaan hyökkäsi. Varsinaisia maalipaikkoja ei ensimmäisellä puoliajalla kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin oikeutetusti  0-0 -tilanteessa.

Toisella jaksolla Haka esitti alkuun erittäin rohkeaa ja pallollisesti kypsää peliä. Hyvä vaihe kuitenkin tyrehtyi, kun Ilves siirtyi ottelun 65. minuutilla 0-1 -johtoon. Maali oli seurausta tilanteesta, missä Henri Malundama rikkoi rangaistusalueella ja Ilves -tähti Lauri Ala-Myllymäki pääsi niittaamaan pilkulta pallon verkkoihin.

Ilves sai maalista selkeästi lisävirtaa ja hallitsikin tapahtumia hetken aikaa, kunnes Haka hiljalleen sai jälleen paremmin otetta pelistä ja luotua maalipaikkoja etenkin laitojen kautta. Lopulta yksi laitanousi tuottikin toivottua tulosta, kun Jami Kyöstilä keskitti oikealta ja Antto Hilska pääsi puskemaan tasoituksen 1-1.

– Siinä tuli Jamilta loistava pallo taka-alueelle, minne koitettiinkin niitä palloja saada. Hyvä, että olin nyt paikalla, kun tuli aiemmin vastaava paikka mokattua, virnuili maalintekijä pelin jälkeen huojentuneena.

Hilskalle pelissä oli muutoinkin pieni lisäpanos, sillä vastassa oli miehen vanha joukkue.

– Kivalta tuntui pelata, vaikka paljonhan Ilves on muuttunut siitä, kun itse olin joukkueen mukana. Ja derbyt nyt on aina kivoja pelejä pelata.

Suomen Cupissa on vielä päätöskierros edessä, millä Haka kohtaa FC Lahden vieraissa. Tähänkin otteluun valmentaja Tainiolla olikin jo hivenen ajatusta mielessä.

– Vähän tullaan kokeilemaan ja pyörittämään pelaajien paikkoja. Saadaan myös Eerolle (Markkanen) lisää minuutteja ja ajettua sisään joukkueeseen.

Markkanen aloitti Ilvestä vastaan ja esiintyikin varsin pirteästi, kunnes Akseli Lehtojuuri vaihdettiin hänen tilalleen 61. minuutilla.

– Kyllähän hän selvästi pelimies on, vaikka pelituntuma onkin tällä hetkellä olematon, kehaisi Tainio tuoretta hankintaa.

Kuva: Jussi Rämä

**********************************************
Hakan kokoonpano:
Hartmann Michael
2 Kyöstilä Jami
3 Friberg Niklas
5 Häkkinen Jonas
6 Bushue Jacob
7 Hilska Antto
9 Keita Saibaa (64. Saarinen Seth)
14 Popovitch Anton
20 Malundama Henri
22 Markkanen Eero (61. Lehtojuuri Akseli)
24 Antinaho Leevi (46. Purme Tino)
*****
21 Listo Topias
30 Immonen Joonas

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT