Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sunnuntaina pitkästä aikaa Pietarsaareen

Jos oli KPV:n kohtaamisesta vierähtänyt jo reippaat 25 vuotta, niin ihan viime aikoina ei Haka ole Pietarsaaressakaan vieraillut. Edellisen kerran Haka on ollut Jaron vieraana 7.7.2012, eli toistaiseksi viimeisellä Veikkausliigakaudella. Tuo ottelu päättyi Jaron 1-0-voittoon Frank Jonken maalilla.

Tehtikseltä näiden kyläseurojen aateliin kuuluvien joukkueiden väliltä löytyy tuoreempikin kohtaaminen. Huhtikuun alussa hurjasteltiin maalien muodossa Hakan oltua lopulta parempi maalein 5-4. Tuolloin ensimmäistä otteluaan Hakan sopimuspelaajana pelannut Dudu pöllytti Jaron verkkoa hattutempun edestä. Sunnuntaina Hakan päävalmentaja Kari Martonen joutuu kuitenkin keksimään jotain muuta Jaro-puolustuksen päänmenoksi, sillä Dudu kärsii KPV-ottelusta saamaansa pelikieltoa.

Dudun lisäksi myös laitahyökkääjä Emenike Mbachu on punakortin jäljiltä pelikiellossa. Sunnuntain kokoonpano alkaa vähitellen hahmottumaan valmennusjohdon takaraivoissa, mutta valmis se ei ihan vielä ole.

– Kyllä sieltä vielä kysymysmerkkejä löytyy muun muassa pienten kolhujen johdosta. Lauantain valmistava harjoitus kertoo sitten jo paljon sen suhteen, että minkälaisella koostumuksella Pietarsaareen lähdetään, Hakan päävalmentaja Kari Martonen pohtii.

Molemmat joukkueet olivat tulessa helatorstain aaton kierroksella. Talvikausi mukaan luettuna Hakan 14:n ottelun tappioton putki katkesi tylysti kotoisella Tehtiksellä, missä KPV ulosmittasi vahvuutensa kentän molemmissa päissä iskien taululle selkeät 3-0-vierasvoittolukemat. KPV:n paikallisvastustaja Jaro puolestaan vieraili pohjoisemmassa AC Oulun vieraana, mistä irtosi täydet kolme pistettä 1-0-voitolla. Jaron maalista vastasi Alibek Aliev.

Hakan valmennusjohto on perehtynyt myös Jaron pelaamiseen, mutta voiton avaimet löytyvät omasta tekemisestä. Pietarsaaren luonnonurmenkaan ei pitäisi aiheuttaa ongelmia.

– Nurmelle ollaan päästy jo harjoittelemaan, joten sen puolesta ei pitäisi mitään yllätyksiä olla luvassa. Kyllähän Jaron tasoisen joukkueen kotikentällä vieraileminen on meille jälleen erinomainen tasonmittari ja ennen kaikkea hyvä paikka kasvojen pesulle keskiviikon jälkeen. Tiiviin joukkuepelaamisen kautta me saamme varmasti sen tuloksen, minkä haluammekin, Martonen paaluttaa.

Hakan joukkue viettää perjantaina vapaapäivää harjoituksista ja se voi olla tarpeen tilanteen nollaamiseksi KPV-ottelun jäljiltä.

– Eilen purettiin palauttavassa harjoituksessa KPV-peliä niin päistä kuin mielistäkin ja nyt kerätään sitten energiaa viikonlopun koitokseen. Lauantain valmistavassa harjoituksessa suunnataan sitten katseet täysin Jaro-otteluun, Martonen kertoo.

Hakan ja Jaron välinen Ykkösen ottelu pelataan sunnuntaina Pietarsaaressa klo 15.00 alkaen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT