Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Seth Saarinen hakee läpimurtoa Hakassa – ”Minulle sopiva haaste”

Haka sai riveihinsä nuoren lupaavan laitapelaajan, kun Seth Saarinen siirtyi talvella HJK:n organisaatiosta Hakaan. Hiljattain 19 vuotta täyttänyt Saarinen hakee Hakasta vastuuta ja uutta haastetta.

Saarinen on Helsingistä lähtöisin ja ensikosketuksen jalkapalloon hän sai Atlantiksen riveissä, mutta siirtyi jo nuorena HJK:n junioreihin. Siellä häntä valmensi myös FC Hakan nykyinen päävalmentaja Teemu Tainio.

– Teemu oli valmentajani B-junioreissa, mutta tunsin hänet jo ennestään, kun pelasin hänen poikansa kanssa samassa joukkueessa, Saarinen avaa yhteistä historiaansa Tainion kanssa.

Vaikka Saarinen on vielä nuori mies, on hän ehtinyt jo käydä ulkomailla pelaamassa. Kesällä 2017 hän teki Sveitsin suurseura FC Zürichin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Visiitti Sveitsissä jäi kuitenkin lyhyeksi ja hän palasi Suomeen.

– Se oli kokemus, muttei kovin hyvä sellainen. Homma ei oikein toiminut siellä. Oli paljon asioita joita oltiin sovittu, mutta joista ei sitten pidetty kiinni. Ympäristökään ei oikein ollut hyvä. Siinä oli paljon pieniä negatiivisia asioita, jotka sitten kasautuivat ja päätin palata Suomeen.

Vaikka aika Sveitsissä ei mennyt suunnitelmien mukaan, niin kokemusta nuorelle miehelle karttui.

– Olen tyytyväinen, että lähdin. Näki vähän millaista siellä on, ja jos tulee mahdollisuus vielä lähteä jonnekin, niin tietää vähän mitä odottaa.

Tulevaisuuden tavoitteet siintävät edelleen ulkomailla.

– Tavoitteena on jossain vaiheessa päästä Euroopan isoimpiin liigoihin pelaamaan.

Saarisella on myös Sveitsin kansalaisuus, sillä hänen äitinsä on sveitsiläinen. Suomen maajoukkueessa nuorten maaotteluita on kertynyt tilille yli kymmenen ja kerran hän on myös käynyt kokeilemassa Sveitsin nuorten maajoukkueen mukana.

Hakaan Saarinen tuli hakemaan kehitystä ja vastuuta. Ennestään tuttu päävalmentaja painoi vaakakupissa, mutta hän sai positiivisia viestejä myös joukkueen sisältä.

– Haka nousi liigaan ja ajattelin tämän olevan minulle sopiva haaste sekä paikka, jossa saan näyttää. Aleksi Lehtojuuri on minulle tuttu kaveri ja juttelin hänen kanssaan ja hän antoi hyvän kuvan seurasta.

Saarinen on sopeutunut hyvin Valkeakoskelle ja Hakaan.

– Kaikki on mennyt ihan hyvin. Harmi vain, että korona keskeytti, sillä olimme hyvässä vireessä. Treenit ovat olleet hyviä ja koko ajan mennään parempaan suuntaan.

Saarinen viihtyy parhaiten oikeana laitapuolustajana, mutta pystyy pelaamaan tarvittaessa myös vasemmalla tai hyökkäävässä roolissa laidalla. Saarisen osaamista nähtiin myös talven otteluissa ja hän sai maalitilinsäkin auki Suomen Cupin ottelussa SJK:ta vastaan. Hakan laitapakkitilanne on hyvä ja Saarinen yrittää saada tiukasti jalkansa sisään pelaavaan kokoonpanoon.

– Näen itseni tällä hetkellä enemmän haastajana ja pelipaikoista käydään tiukkaa vääntöä. Kaikki haluavat päästä pelaamaan ja se näkyy harjoituksissa.

Työntekoa nuori peluri ei pelkää ja on valmis pistämään itsensä likoon ansaitakseen avauskokoonpanon paikan joukkueessa.

– Minulla on hyvä asenne ja olen periksiantamaton. Myös fyysiset ominaisuudet ovat hyvät ja minulla on hyvä perusosaaminen sekä tekniset ominaisuudet, Saarinen kertoo vahvuuksistaan.

– Kovatempoiseen peliin tottumisessa ja hyökkäyspelaamisessa löytyy vielä parannettavaa. Tykkään lähteä laitapakin paikalta tukemaan hyökkäyksiä, Saarinen jatkaa.

Haka pelasi vahvan talvikauden ennen kuin koronapandemia keskeytti kauteen valmistautumisen. Heinäkuussa pitkä odotus kuitenkin päättyy, kun Veikkausliiga pääsee vihdoin alkamaan. Saarisen mukaan valkopaidoilta on lupa odottaa vahvoja otteita tällä kaudella.

– Mielestäni meillä on todella vahva jengi. Meillä on yhtenäinen henki ja se näkyy myös kentällä. Minulla on sellainen fiilis, että tästä tulee hyvä kausi ja eväät riittävät varmasti sinne ylempään loppusarjaan. Hyvä ja tiukka kausi on tulossa.

 

(Kuvat: Jussi Rämä)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT