Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Sarjapaikan varmistaminen päivän tärkein juttu

Hakan kannattajien tunteet kävivät lauantaina melkoista vuoristorataa. Ensin oma joukkue näytti hoitavan ruutunsa JJK:ta vastaan kunnialla, kun kymmenessä minuutissa Tehtaan kentän tulostaululla olivat lukemat 2-0. JJK sai kavennuksen juuri ennen taukoa ja meni toisella puolikkaalla menojaan. Jyväskyläläiset veivät lopulta täydet pisteet numeroin 4-2 ja ottivat ison askeleen kohti Veikkausliigaa.

Kun Haka ei onnistunut omalla pelillään sarjapaikkaa varmistamaan, niin apuja jouduttiin odottamaan Kokkolasta. FC KTP kiusasi KPV:ta loppuun asti, mutta jäi lopulta 1-1 -tasapeliin. Näin KTP jäi Hakasta neljän pisteen päähän ja ensi lauantaina Kotkassa pelattavaan KTP-Haka -otteluun ei jäänyt panosta. Parhaimmillaan Haka voi yltää päätöskierroksen jälkeen kuudenneksi, heikoimmillaan sijoitus on kahdeksas.

Haka näytti menevän JJK:ta vastaan menojaan, kun Elias Ahde osui jo kolmannella minuutilla ja Jaakko Rantanen kuusi minuuttia myöhemmin. Hakalla ei tuntunut olevan hätää, kunnes ex-Haka Niko Markkula onnistui juuri ennen taukoa rangaistuspotkusta.

– Aloitimme pelin niin kuin halusimme. Liikettä ja oikeita juoksuja tuli jatkuvasti. JJK:n kavennus tuli harmittavaan paikkaan. Epäonnistunut purku ja siitä rankkari, Hakan päävalmentaja Asko Jussila harmitteli.

Toinen puoliaika oli JJK:n näytöstä. Toni Tahvanainen osui kahdesti ja Tommi Kari kertaalleen.

– Se ei ollut enää joukkuepelaamista lainkaan. Ammuimme haulikoilla ympäri kenttää, Jussila totesi.

– Isoin asia tässä päivässä oli se, että varmistimme sarjapaikan. Mutta olisi se pitänyt hoitaa omalta puolelta paljon tyylikkäämmin, Jussila sanoi.

JJK on ennen päätöskierrosta Ykkösen kärjessä pisteen TPS:n edellä. JJK kohtaa ensi lauantaina kotonaan AC Oulun ja TPS EIF:n. Vierasjoukkueilla ei näissä peleissä panosta ole.

– Siitä lähdemme, että se on meidän viimeinen pelimme tällä kaudella, JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja sanoi.

Viimeisellä pelillä Pasoja tarkoitti sitä. että JJK varmistaa lauantaina suoran nousun eikä joudu jatkamaan pelejä liigakarsinnassa.

Haka puolestaan voi vähitellen suunnata katsetta kohti ensi kautta, kun sarjataso on selvillä.

– Meillä on tällä hetkellä yksi voimassa oleva pelaajasopimus, mutta optioita on toistakymmentä. Niitä lähdetään pikkuhiljaa käymään läpi, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen valotti.

Hakan kokoonpano: Ville Kauppinen, Henri Malundama, Mikko-Petteri Latosaari, Jaakko Rantanen, Aapo Mäenpää, Niilo Mäenpää, Chris James (var.), Emenike Mbachu, Anton Popovitch (71. Etchu Tabe), Joni Mäkelä (78. Erkka Helminen), Elias Ahde (64. Jesse Sarajärvi).

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT