Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Salomo Ojala palaa kokoonpanoon keskiviikkona

FC Haka palaa Tehtaankentälle keskiviikkona, kun HIFK saapuu vieraaksi Valkeakoskelle.

Nyt vastaan asettuvaa vierasjoukkuetta ei voi pitää enää helppona vastuksena, sillä joukkue on selvästi piristynyt valmentajavaihdoksen jälkeen. 

Monen mielestä joukkue teki turhan hätiköidyn ratkaisun vapauttaessaan viime kaudella hyvää jälkeä tehneen Tor Thodesenin. Valmennusvastuun jakavat Teemu Kankkunen ja Mike Keeney ovat osoittaneet, että vaihdokselle oli ehkä aihetta, sillä sen jälkeen joukkue on voittanut SJK:n ja IFK Mariehamin, sekä pelannut Ilveksen kanssa tasan.

Kotijoukkue sen sijaan metsästää edelleen kauden avausvoittoa. Useammassa ottelussa mahdollisuus siihen on ollut, mutta niin vain niissä on lopulta päädytty  pistejakoon. Viimeisimpänä lauantainen vierailu Seinäjoelle, missä vahva alku ja 0-1 -johto eivät lopulta riittäneet, kuin 1-1 -tasapeliin. Päävalmentaja Teemu Tainio luotsaa joukkueensa kuitenkin itsevarmana keskiviikkoillan koitokseen.

– Meidän on tarkoitus nyt napata se ensimmäinen voitto, olla valmiita siihen fyysiseen puoleen ja pelaamalla hoitaa se tulos kotiin.

Fyysisellä puolella Tainio viittaa vastustajan pelityyliin, mikä ei ainakaan helpota alkukauden aikana kantapään kautta Veikkausliigan kovuuden oppinutta joukkuetta.

– HIFK on vaikea vastustaja. Täynnä kokeneita pelaajia, jotka tekevät vastustajan olon vaikeaksi ja erittäin vahvasti iskevät vastaan.

Ekstra -latauksen otteluun Tainio näkee myös tunnelmaa ylläpitävillä vierasjoukkueen kannattajilla, mistä ei ollakaan tällä kaudella toistaiseksi päästy juuri nauttimaan.

– Lisäksi sieltä on tulossa iso joukko äänekkäitä faneja, niin siitä tulee mukava peli pelaajille ja kaikki oikein innoissaan odottaakin.

Todella harmittava takaisku koskilaisille on, että edellisen pelin viimeistelyharjoituksissa loukkaantunut Ville-Valtteri Starck on poissa myös tästä pelistä ja tulee olemaan näillä näkymin kuukausia sivussa.

Muutoin joukkueen tilanne on oikein mainio, sillä Maximus Tainio voidaan pitää vielä hakemassa pelituntumaa Kajaanissa, kun taas Salomo Ojala palaa Hakan kokoonpanoon. Kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Saibou Keita, Topias Listo ja Kalle Kohonen.

HIFK:n ennakko löytyy TÄÄLTÄ.

Ottelu on katsottavissa myös Ruutu+ -palvelusta.
Mikäli sinulta vielä puuttuu Ruutu -tunnukset, niin nyt on loistava paikka ostaa ne loppukaudeksi tällä 4kk huipputarjouksella.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT