Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Robbo” muistelee lämmöllä aikaansa Hakassa

Kaksi pelaajaa Hakan historiassa ovat saaneet nimensä kahdesti kannattajien vuoden pelaajalle jaettavaan kiertopalkintoon, Chopeen maljaan. Toinen heistä on irlantilainen keskikenttäpelaaja Shane ”Robbo” Robinson.

Joulukuussa 36 vuotta täyttävä Robinson päätti peliuransa Irlannin pääsarjan Shamrock Roversissa kauden 2014 jälkeen ja työskentelee nykyään samassa seuraorganisaatiossa talentti-pelaajien parissa.

Hakassa Robinson debytoi talvella 2011 Liigacupin ottelussa MyPaa vastaan Kouvolan Lehtomäen tekonurmella. Tuolloin vielä testipelaajan statuksella mukana ollut Robbo vakuutti sekä valmennusjohdon että kannattajat vauhdilla ja pelasi lopulta Hakan riveissä 65 virallista ottelua tehden niissä 15 maalia.

Keskikentällä eri rooleissa viihtyneelle terrierille vuodet Valkeakoskella jättivät hienoja muistoja. Hakan kapteeninakin esiintynyt Robbo on huomannut jälkikäteen, kuinka nopeasti ura lopulta eteni päätökseensä.

– Kaksi kautta jotka vietin Hakassa olivat minun suosikkivuoteni jalkapalloilijana. Minusta tuntuu, että liian moni pelaaja ei tänä päivänä ymmärrä sitä, kuinka nopeasti ura on lopulta ohitse, Robinson pohtii.

Hakan kannattajat muistavat Robinsonin peräänantamattomana taistelijana, joka antoi jokaisessa tilanteessa kaikkensa oman joukkueensa puolesta.

– Siirtyessäni Suomeen minulla oli jo ikää. Pelasin jokaisen ottelun aivan kuin se olisi ollut urani viimeinen.

Robbo on toistaiseksi viimeinen pelaaja, joka on iskenyt hattutempun Hakalle Veikkausliigassa. Se syntyi Tehtaan kentällä kesäkuussa 2012 JJK:n verkkoon Hakan voittaessa maalein 3-1. Vaikka kausi päättyikin lopulta putoamiseen, Robinson sai nimensä toistamiseen Chopeen maljaan.

– Valinta kannattajien vuoden pelaajaksi ulkomailla on todella erityistä. Tiesin, että kannattajat pitivät pelityylistäni ja he kannustivat minua hienosti. En tietenkään osannut paljoa suomea, mutta tiesin, että olin tervetullut Valkeakoskelle. Ensimmäinen voittoni kannattajien vuoden pelaaja -äänestyksessä helpotti osaltaan päätöstäni jatkaa Hakassa vielä toisen kauden ajan, Robinson muistelee.

Neljä kautta Haka-uran päättymisen jälkeen Robinson seuraa edelleen tarkasti myös ex-seuransa otteita.

– Toivon seuralle pelkkää hyvää tuleviksi vuosiksi. Tarkistan tulokset viikoittain ja toivon, että Haka palaa sinne, minne se kuuluu suomalaisessa jalkapallossa.

Hakan kannattajille Robbolla on yksiselitteiset terveiset.

– Kiitos, kun teitte minun ajastani Suomessa niin nautinnollisen!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT