Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle tärkeät kolme pistettä

EIF on ollut Hakalle todella hankala vastustaja Ykkösessä. Kahden kauden aikana eivät valkeakoskelaiset olleet raaseporilaisia vielä onnistuneet voittamaan. Torstaina se vihdoin onnistui tuhatpäisen kotiyleisön edessä luvuin 2-0 (2-0).

– Nyt taisi sellainen EIF-apina pudota selästä, Hakan ensimmäisen maalin alustanut ja toisen laukonut Joni Mäkelä iloitsi.

Haka sai otteluun lentävän lähdön, sillä pallo oli vieraiden verkossa jo parin minuutin jälkeen. Emenike Mbachu tykitti yhden kauden kovimmista pommeista Tehtiksellä.

Myös Mäkelän osuma oli komea laukaus, joka upposi tolppien väliin varttia myöhemmin.

– Tärkeä voitto. Ja myös nollapeli oli iso asia, Mäkelä huomautti.

Nollapelin Hakan maalilla pelasi pitkästä aikaa tolppien välissä ollut Ville Kauppinen. Kauppinen sai kehuja myös Haka-kippari Mikko-Petteri Latosaarelta.

– Oman pään puhtaana pitäminen oli iso juttu. Kaiken kaikkiaan tärkeä voitto meille. Ei se aina nättiä ollut, mutta taistelu oli kovaa. Joka jätkä pisti itsensä likoon kentällä, Latosaari kiitteli.

Latosaaren sanoihin oli helppo yhtyä, sillä helpolla kolme pistettä eivät Hakalle irronneet. Toki tolppa oli kertaalleen Topi Järven yrityksen edessä, mutta etenkin toisella puoliajalla EIF loi kovasti painetta Hakan päätyyn.

– Joukkueen itseluottamus ei ole ollut tapissa, joten siinä mielessä kaksi aikaista maalia tekivät hyvää. Mutta totuuden nimissä on sanottava, että töitä on vielä paljon edessä, Hakan päävalmentaja Asko Jussia pohti.

EIF-luotsi Stefan Strömborg oli tappion jälkeen luonnollisesti allapäin.

– Ihan liian helposti luovutimme kaksi maalia Hakalle. Molemmat maalit syntyivät meidän virheittemme jälkeen. Kyllä pojat yrittivät ja paikkojakin oli, mutta tänään ei uponnut, Strömborg pyöritteli.

Voitollaan Haka sai hieman eroa putoamisviivaan, sillä ensimmäisen putoajan paikalla oleva FC KTP on nyt yhden ottelun vähemmän pelanneena kuusi pistettä koskilaisten perässä. Näiden kahden seuran väliin mahtuvat vielä myös EIF ja GrIFK.

Seuraavan kerran Haka on tulessa vasta viikon päästä sunnuntaina 25.9. kello 18.30. Tuolloin Tehtaan kentälle tulee vastustajaksi AC Oulu, joka tappelee edelleen vahvasti noususta Veikkausliigaan. Tuon pelin jälkeen Haka kohtaa vielä GrIFK:n ja FC KTP:n vieraissa sekä JJK:n kotona.

Hakan kokoonpano EIF:iä vastaan: Ville Kauppinen, Aapo Mäenpää, Mikko-Petteri Latosaari, Jaakko Rantanen, Jarno Mattila, Niilo Mäenpää (var.), Emenike Mbachu, Chris James (88. Jesse Sarajärvi), Tuomas Lähdesmäki (68. Tuomas Lähdesmäki), Topi Järvi (var.), Elias Ahde.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT