Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirttijoella nappikausi – ulkomaan kentät haaveena

Hakan 19-vuotias toppari Juho Pirttijoki teki todellisen läpimurtonsa Hakassa täksi kaudeksi. Jatkossa nuoren pelurin haaveet ovat korkeammalla ja kauempana.

Pirttijoki pelasi erinomaisen kauden lunastaen paikkansa Hakan aloituskokoonpanossa ollen samalla yksi puolustuksen tukipilareista. Hyvä kausi ei jäänyt noteeraamatta, sillä hänet palkittiin kauden päätteeksi sekä kannattajien toimesta vuoden pelaajana että Valkeakosken kaupungin toimesta parhaana jalkapalloilijana.
– Se oli todella hyvä kausi. Ennen kautta ajattelin, että jos saisin lunastettua vakituisen pelipaikan, niin se olisi hyvä. Vastuuta tuli paljon ja siinä tuli tehtyä muutama maali ja pelattua hyviä pelejä. Kun vielä nuo valinnat tulivat päälle, niin ei kausi paljon paremmin olisi voinut mennä, viisi maalia viimeistellyt Pirttijoki kertaa.

Pirttijoki myöntää, että vahva kausi oli pienoinen yllätys.
– Kyllä se vähän yllätyksenä tuli. Tiesin, jos treenaan talvella hyvin ja teen kovaa töitä, niin uskoin mahdollisuuksiini. Pysyin kunnossa ja sain itseluottamusta, mutta en ehkä ihan noin tasaisen varmaan kauteen uskonut.

Pirttijoen vahvat esitykset noteerattiin myös muualla, sillä hän sai kutsun Suomen alle 21-vuotiaiden leirityksille. Debyytti Pikkuhuuhkajissa antoi odottaa vielä itseään, mutta harjoituksissa Pirttijoki on päässyt näyttämään osaamistaan.
– Ne olivat todella positiivisia kokemuksia päästä mukaan. Oli hieno huomata, että otteitani seurataan. Tapahtumat menivät ihan hyvin, vaikken päässyt vielä pelaamaan, mutta se oli jo ennakkoon tiedossa. Olen tosi tyytyväinen, että pääsin näyttämään naamaani siellä.
– Oli tärkeä päästä mukaan ja päästä oppimaan joukkueen ja päävalmentaja Kautosen pelityyliä. Samalla näin, että mille tasolle pitää nousta päästäkseen sinne. En ole siitä kovin kaukana, mutta vielä pitää painaa hommia. Niissä treeneissä mennään tosi kovaa, Pirtijoki kertaa Pikkuhuuhkajien leirityksiä.

Nuorten maajoukkueet ovat myös yksi näyteikkuna ulkomaille. Siellä siintäväkin topparilupauksen tavoitteet.
– Niin pitkälle mennään kuin rahkeet riittävät. Ulkomaille tietenkin ja Brittein saarille olisi hieno päästä pelaamaan. Miksei se voisi onnistuakin, mutta sen eteen täytyy treenata ja tehdä kovaa hommia.

Tällä hetkellä Pirttijoki palvelee kuitenkin Puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa. Toiveissa olisi päästä pois maaliskuussa juuri ennen kauden alkua.
– Urheilukoulu antaa mahdollisuuden treenata, vaikkei ihan samalla tavalla kuin siviilissä. Se on kuitenkin käytävä ja vaihtelu virkistää. Näillä näkymin olisin kuusi kuukautta. Se olisi minun urani kannalta kaikkein järkevin vaihtoehto, Pirttijoki miettii.

Haka ei pystynyt tällä kaudella lopulta taistelemaan noususta loppuun saakka, mutta Pirttijoki uskoo Hakan palaavan ensi kaudella nousukahinoihin.
– Meillä oli tällä kaudella nuori joukkue joista moni ei ollut pelannut Ykköstä ennen. He saivat kuitenkin paljon vastuuta ja ovat nyt vuoden verran kokeneempia. Uskon, että ensi kaudesta tulee tasaisempi ja pelaajat pystyvät suorittamaan tasaisemmin.

Muista Hakan jouluglögit 15.12. Tehtaan kentällä kello 17-19. Siellä on mahdollisuus hankkia Haka-aiheisia lahjoja pukinkonttiin sekä tietenkin kausikortti!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT