Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kauppinen jättänyt vaikean vamman taka-alalle

Keväällä Suomen Cupin ottelussa FC Honkaa vastaan vakavasti loukkaantunut Ville Kauppinen palasi kauden lopulla takaisin pelikentille. Nyt hän valmistautuu rauhallisin mielin kohti tulevaa kautta.

Kauppinen sai Honka-pelin yhteentörmäyksessä aivovamman, joka piti hänet sivussa kentiltä pitkään. Lääkärin näytettyä vihreää valoa pelaamiselle, sai Kauppinen alle muutaman ottelun viime kauden lopulla Pallo-Sepoissa ja yhden ottelun Ykkösessä.
– Olihan se tärkeä saada pelejä alle. Aika paljon oli vielä karstaa koneessa, kun peleistä oli kulunut pitkä aika, mutta nyt pystyy aloittamaan seuraavan kauden paremmin ja rauhallisin mielin, Kauppinen toteaa.

Päävamma ei ole jättänyt Kauppiselle pelkoja, vaan maalilla nähdään jatkossakin rohkea ja ennakkoluuloton vahti.
– En ole ainakaan itse huomannut, että siitä olisi jäänyt mitään. Ei vamma ainakaan kentällä ole mitään vaikuttanut eikä pelihommiin mitenkään.

Haka on harjoitellut jouluun alusta saakka ja harjoituksissa on ollut hyvä tunnelma.
– Aika lailla tyypillisiä lomilta paluun jälkeisiä harjoituksia. Treeneissä on muutamia testimiehiä ja hyvä meininki päällä. Hiljalleen saadaan koneet käyntiin.

Hakassa pelasi viime kaudella runsaasti omia kasvatteja. Ensi kaudeksi Haka on kiinnittänyt yhden oman kasvatin lisää joukkueeseen, kun Topi Järvi palaa takaisin valkopaitoihin. Kauppisen mukaan omien kasvattien vaikutuksen huomaa sekä kentällä että sen ulkopuolella.
– Kyllähän se tuo nostetta aika paljon, kun on tuttuja jätkiä paljon mukana. Joukkueessa on hyvä ryhmähenki eikä ole sellaisia kuppikuntia. Onhan se tärkeä myös kaupungille ja seuralle, että omia kasvatteja nähdään joukkueessa, muistuttaa Kauppinen.

Hakalla on tällä hetkellä 15 sopimusta ensi kaudeksi ja joukkueen rakennus hyvässä vauhdissa.
– Meillä on aika nuorekas joukkue. Toivottavasti saisimme siihen vielä pari hyvää täsmähankintaa lisää, mutta runko on jo hyvin kasassa, Kauppinen miettii.

Muista Hakan jouluglögit 15.12. Tehtaan kentällä kello 17-19. Siellä on mahdollisuus hankkia Haka-aiheisia lahjoja pukinkonttiin sekä tietenkin kausikortti!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT