Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirkanmaan herruus jaossa

Hakan tilanne kauden ensimmäiseen Veikkausliigan Pirkanmaan derbyyn lähdettäessä on kohtuullisen hyvä. Avausvoitto tuli viime viikon sunnuntaina ja pistetili karttui lisää FC Lahtea vastaan keskiviikkona.

Myös pelaajatilanne on pysynyt kohtuullisena, sillä viime ottelussa pelikieltonsa kärsineet Medo ja Jami Kyöstilä ovat taas käytettävissä. Lisäksi Samuel Chidi ja Eero Markkanen sai keskiviikkona huilata puoli ottelua, joten ovat aavistuksen tuoreemmilla jaloilla mukana.

Lähes viikon tauko otteluiden välillä on antanut Hakalle hyvin aikaa palautua. Valmentaja Teemu Tainio on tuskaillut elokuun tiukkaa ottelutahtia, joten nyt koko joukkue pääsee paitsi palauttelemaan, mutta välipäivät antavat aikaa myös keskittyä pelissä vielä parannettaviin asioihin.

– Ei olla kotona voitettu vielä yhtään peliä, joten nyt kun saadaan puolustus kuntoon, niin taistellaan voitosta, ennakoi Tainio.

– Tämä tulee olemaan sellainen pienten marginaalien peli ja meidän tulee olla koko ajan hereillä. Ottelu voi ratketa johonkin erikoistilanteeseen, joten joukkuepuolustamisen pitää olla parempaa.

Kesäkuun Suomen Cupin ottelussa, minkä Haka voitti Tammelassa 0-1, koskilaiset pelasivat uhrautuvaa, ei niinkään kaunista jalkapalloa. Samalla kaavalla tuli myös avausvoitto Veikkausliigassa HIFK:a vastaan, joten onkin mielenkiintoista nähdä millaisella taktiikalla joukkue tähän otteluun lähteen. Tainio peräänkuuluttaa ainakin yhtä asiaa.

– Haluan nähdä tunnetta kentällä. Enkä usko, että se tulee menemään yli, mutta tietty tunnelataus pitää löytyä kentältä.

Valkopaitojen ehkä ainoa huolenaihe on vielä puolustuksen keskustassa oleva topparivaje, kun Ville-Valtteri Starck ja Niklas Friberg ovat loukkaantuneina. Uusi hankinta Lucas ei ole vielä käytettävissä ja AC Kajaanista pika-apuna viime ottelussa pelannut Johannes Kytilä tarvittiin takaisin AC Kajaanin riveihin.

Tosin Jacob Bushue ja Seth Saarinen paikkasivat hyvin Helsingin voittopelissä ja nyt käytettävissä on myös tuolloin vaivoista kärsinyt Jonas Häkkinen. Kaiken kaikkiaan Hakan lähtökohdat otteluun ovat aavistuksen paremmat, kuin Ilveksen. Pitää myös muistaa, että kyseessä on kotiottelu.

Siinä missä Haka pääsee hyvin levänneenä otteluun, niin Ilves pelasi torstaina Dublinissa Eurooppa -liigan karsintaa. Pelirasituksen lisäksi joukkueen palautumiseen ja valmistautumiseen vaikuttaa myös matkustaminen. Tosin Tainio ei näe tässä suurta etua Hakalle.

– Kyllä heillä on ollut ihan tarpeeksi päiviä huilata tässä välissä. Inhottavia tappioita tuollaiset ovat, mutta toisaalta siinä tuli monelle mieluisaa Euro -kokemusta.

Tamperelaisten takalinjoilta on sivussa Diogo Tomas, jonka korttitili on täynnä. Kaikkiaan vierailta on sivussa, heidän ennakkonsa mukaan, kahdeksan pelaajaa.

Ilveksen alkukausi ei ole sujunut täysin joukkueen toiveiden mukaan, sillä tamperelaiset ovat tällä hetkellä kahdeksantena sarjataulukossa, millä se on joutumassa alempaan loppusarjaan. Tavoitteekseen joukkue asetti ennen kauden alkua mitalin tai Euro -paikkaan oikeuttavan sijoituksen ja tällä hetkellä tuo on vielä kaukainen haave.

Vaikka Hakan ja Ilveksen välillä ei montaa sijaa olekaan, niin tamperelaisten pistepotti on kuitenkin tuplat koskilaisiin verrattuna ja oma pääkin on pysynyt paremmin kasassa, joten kyllä vieraat siinä mielessä ovat ennakkosuosikin asemassa otteluun lähdettäessä.

Tiistaina ilmassa on historian havinaa, sillä edellisen kerran joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa 1996, jolloin Hakan joukkueessa oli muun muassa Teemu Tainio. Sen jälkeen molemmilla onkin ollut vaiherikkaat vuodet, mutta nyt 24 vuoden odotuksen jälkeen nämä suomalaisen jalkapallon perinteikkäät seurat iskevät yhteen korkeimmalla sarjatasolla.

Muistutuksena vielä otteluun saapuville voimassaoleva suositus kasvomaskien käytöstä.

FC Haka – Ilves tiistaina 1.9. Tehtaankentällä kello 18.30 alkaen. Lipunmyynnistä lisätietoja täältä.

Ottelun kokoonpanot julkaistaan neljä tuntia ennen ottelun alkua Veikkauksen sivuilla.

Mikäli et pääse paikalle, niin voit seurata ottelun Ruutu+ -palvelusta.

Pelitilannekuva: Joope Erkkilä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT