Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pesonen haluaa pitää nollan juhlapelin kunniaksi

Hakan maalivahti Saku Pesonen pelaa sadannen sarjapelinsä Hakan paidassa torstaina, kun Haka kohtaa TPS:n. Pesosen toiveissa on nollapeli ja kolme pistettä.

Pesonen myöntää, ettei tiennyt tulevasta rajapyykistä.

– Aika puskista tuli. En osannut tätä odottaa. Toivottavasti pystyn pitämään oman pään puhtaana juhlapelin kunniaksi.

Pesonen tuli Hakaan jo vuonna 2009 ja seuraavan vuoden kesällä hänestä tuli Hakan ykkösvahti. Vuosien varrelle on osunut useita mieleenpainuvia pelejä, mutta muutama aivan lähimenneisyydestä ovat jääneet erityisesti mieleen.

– Ensimmäiset pelit edustuksessa olivat tietenkin jännittäviä. Vuosien varrella seurassa on ehtinyt tapahtua kyllä kaikenlaista. Paljon on tullut hyviä pelejä ja hyviä muistoja. Paikallispelit Ilvestä vastaan ovat sellaisia jotka olivat tosi makeita, 29-vuotias Pesonen muistelee.

Torstaina Hakalla on edessään tärkeä kamppailu, kun vastaan asettuu kuuden pisteen päässä oleva TPS. Hakan murheenkryyninä ovat tänä vuonna olleet päästetyt maalit ja kärkijoukkueista Haka on päästänyt selkeästi eniten osumia, kun omissa on soinut peräti 26 kertaa.

– Hävettää rankasti päästettyjen maalien määrä, Pesonen myöntää suoraan.

– Maalivahtipeli eikä puolustuspelaaminen ole ollut tarpeeksi hyvää, hän jatkaa.

Maalivahdin mukaan puolustuksen tilkitsemiseen on yksinkertainen resepti.

– Jokaisen pitää keskittyä paremmin oman tonttinsa hoitamiseen. Meidän täytyy jeesata kaveria ja puolustettava kurinalaisesti koko joukkueena. Erikoistilanteissa meidän on oltava myös tarkempia. Meillä oli jo pieni hyvä jakso, mutta viime aikoina on taas mennyt.

Hakalla on TPS:lle kalavelkoja maksettavanaan aiemmin kesältä, kun Turussa tuli takkiin 0-3. Haka on kotikentällään vielä voittamaton ja valkopaidat lähtevät otteluun jälleen kolme pistettä mielessä.

– Voittoa lähdemme luonnollisesti hakemaan. TPS on vaarallinen ryhmä, mutta tiedostamme heidän heikkoudet, Pesonen heittää.

Hakan ja TPS:n välinen Ykkösen huippuottelu alkaa Tehtiksellä torstaina 6.8. klo 18.30. Matsietkot pelataan Ravintola Stellassa klo 16.30 alkaen ja jälkipelit Tehtiksen Paviljongilla heti ottelun päätyttyä. Tehtiksellä myös Super-VIP, missä muun muassa haastattelussa kummankin joukkueen päävalmentajat ennen ottelua.

Otteluun on ilmainen kuljetus Hämeenlinnasta. Pekolan liikenteen kuljetus lähtee Wetterhoffilta klo 17.15.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT