Haka ja TPS tasapeliin värikkäässä koitoksessa

Haka ja TPS tasasivat pisteet Tehtaan kentällä 1336 katsojan edessä lukemin 1-1. Ottelusta ei tilanteita ja väriä puuttunut.

Ensimmäinen puoliaika oli parasta Hakaa tällä kaudella. Maalipaikkoja tuli liukuhihnalta, mutta onnistumisia vain yksi. Haka meni johtoon 32. minuutilla komean kuvion päätteeksi. Kalle Multasella oli helppo työ sijoittaa Kasperi Liikosen passi tyhjään maaliin.

Kun Haka ei saanut naulattua toista osumaa, niin TPS pääsi toisella puoliajalla peliin mukaan. Tasoitus tuli 52. minuutilla. Hakan puolustus joutui kaatamaan TPS-hyökkääjän ja Jussi Aalto pisti pallon rangaistuspilkulta hallitusti ohi Saku Pesosen.
Tasoitus herätti Hakaa ja peli aaltoili vauhdikkaasti kentän päästä toiseen. Tuomas Lähdesmäellä ja AJ Graylla oli parhaat saumat viedä isännät uudemman kerran johtoon.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Tehtaan kentän yleisö luuli Grayn tehneen johtomaalin. Toisin kävi, tilanne liputettiin lopulta paitsioksi. Tuosta hylkäyksestä puhutaan vielä pitkään. Erotuomarikolmikko ei suostunut tilannetta kommentoimaan. TPS:n maalivahti Oskari Forsmanin mukaan avustava erotuomari ei tuomiota muuttanut vaan sen teki päätuomari Oskari Hämäläinen itse.

– Harvoin tulee tuomareita arvosteltua, mutta nyt oli selkärangatonta toimintaa. Hylätty maali jäi todellakin harmittamaan, Hakan päävalmentaja Kari Martonen puhisi.

TPS:n luotsi Mika Laurikainen ihmetteli puolestaan sitä, että tuomarit eivät tilannetta kommentoineet.

– Sellaiset asiat olisi tärkeä käydä pelin jälkeen läpi. Me kaikki oppisimme niistä tilanteista, Laurikainen puntaroi.

Molemmat valmentaja kehuivat ottelua viihdyttäväksi.

– Avausjakso oli meiltä hyvä. Siinä oli avopaikkoja ratkaista peli, Martonen tuumi.

Pinna ei maistunut Martoselle kovin maukkaalta, mutta Laurikainen otti sen ilolla vastaan.

– Haka pelasi ensimmäinen puoliajan todella vahvasti. Toiselle puoliajalle muutimme vähän taktiikkaa ja saimme juonesta kiinni, Laurikainen sanoi.

Hakan iltaa synkensi Aapo Mäenpään loukkaantuminen. Jalkavamma näytti sen verran pahalta, että tämä kausi taisi päättyä nuorukaisen osalta tähän kamppailuun.

Hakan seuraava ottelu on puolentoista viikon päästä sunnuntaina Vaasassa VIFK:ta vastaan. Tehtaan kentälle tulee seuraavaksi vieraaksi JJK. Tuo ottelu pelataan torstaina 20.8.

Hakan kokoonpano TPS:aa vastaan: Saku Pesonen, Aapo Mäenpää, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Pirttijoki (var.), Mikko Innanen, Eetu Kaipio (83. Cheyne Fowler), Tuomas Lähdesmäki (66. AJ Gray), Niilo Mäenpää, Kasperi Liikonen (78. Elias Tolvanen), Joni Mäkelä, Kalle Multanen.