Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Pelaan niin hyvin kuin pystyn ja sen pitää riittää”

Hakan 19-vuotias keskikenttäpelaaja Niilo Mäenpää pääsee debytoimaan Pikkuhuuhkajien, eli Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen riveissä Ukrainassa kesäkuun alussa pelattavassa turnauksessa. Suomi pelaa pelinsä tiistaina 6.6. ja torstaina 8.6.

Kutsu maajoukkueen mukaan ei ollut Mäenpäälle itsestäänselvyys.

– Kyllähän se kieltämättä yllätys oli, mutta iloinen sellainen. Todella hyvillä fiiliksillä lähden Pikkuhuuhkajien mukaan, Mäenpää iloitsee.

Päävalmentaja Tommi Kautosen mukaan kaikki joukkueeseen valitut pelaajat pelaavat turnauksessa, joko avausottelussa Sloveniaa vastaan tai jälkimmäisessä ottelussa Ukrainaa tai Montenegroa vastaan. Ykkösen ottelun OPS:aa vastaan sivussa ollut Mäenpää matkustaa turnaukseen, vaikka vielä toistaiseksi pelikunto on pieni arvoitus.

– Pientä vammaa on, mutta siitä lähdetään, että olen turnauksessa pelikuntoinen. Kenties pelaan jo Jaroa vastaan Hakan riveissä sunnuntaina. Turnaus sattuu hyvään väliin myös Ykkösen otteluohjelman kannalta, sillä yhtään Hakan peliä en ainakaan aikataulujen takia joudu jättämään väliin.

Niilo Mäenpää on kaksoisveljensä Aapon tavoin ensimmäistä kertaa Pikkuhuuhkajien mukana. Aapo valittiin mukaan IFK Mariehamnista, jonne hän siirtyi Hakasta vuoden alussa.

– Aika paljon meillä ovat pelit menneet päällekkäin Aapon kanssa, mutta muutaman olen ehtinyt katsomaan. Ihan hyvin se on liigassa pärjännyt ja mukava on päästä taas samaan joukkueeseen velipojan kanssa, Mäenpää hymyilee.

Hakan keskikentän moottori on myös ainoa Miesten Ykkösestä maajoukkueen mukaan valittu pelaaja. Kaikki muut pelaajat pelaavat joko Veikkausliigassa tai ulkomailla. Ummikkona kaikki poikamaajoukkueet läpikäyneen Mäenpään ei tarvitse kuitenkaan reissuun lähteä.

– Aika montaa kundia vastaan olen joskus pelannut ja mukana on myös maajoukkuekuvioista tuttuja muita 1998 syntyneitä. Kaan Kairinen, Aapo Halme ja Benjamin Källman ainakin. Ja viime kauden joukkuekaveri
Elias Ahde on varalla, Mäenpää luettelee.

Vaikka Mäenpää pelaakin toistaiseksi Ykköstä ja antaa kentällä kaikkensa Hakan puolesta, on ilmiselvää, että Ykkönen ei ole se sarja, minne nuori mies tähtää. Tavoitteet löytyvät isommilta kentiltä ja tuleva Ukrainan turnaus on jälleen yksi mahdollisuus niiden tavoitteiden toteuttamiseksi.

– Ainahan noita kykyjenetsijöitä on tuolla maajoukkueturnauksissa, mutta en minä niitä sen enempää mieti. Minä pelaan niin hyvin kuin vain suinkin osaan ja sen pitää riittää. Mutta hieno mahdollisuus näyttää taitojani tämä on jälleen kerran.

Haka on kuuden pelatun ottelun jälkeen Ykkösessä viidentenä saalistettuaan seitsemän pistettä. Mäenpää ei ole joukkueensa alkukauteen täysin tyytyväinen.

– Pari ensimmäistä matsia oli huonoja. Sen jälkeen saimme peliämme toimimaan ja pisteitä hankittua, mutta OPS:aa vastaan tuli sitten taas takkiin pelissä, joka oli ihan täysin voitettavissa.

Nuorukainen tietää, että Haka pystyy nostamaan tasoaan tähän mennessä nähdystä, kun kausi vanhenee.

– Ei se ainakaan asenteesta jää kiinni. Joka kundi tekee töitä sekä treeneissä että peleissä kovalla asenteella. Me parannamme kyllä ja silloin voittoja alkaa varmasti irtoamaan enemmän ja enemmän, Mäenpää lupaa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT