Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Otteluinfo: Perjantaina FC Haka ja AC Oulu taistelevat kentällä toisiaan vastaan, mutta sen ulkopuolella yhdessä

On vastaiskun aika – FC Haka lähtee tavoittelemaan uutta nousua kotilinnakkeessaan Tehtaan kentällä AC Oulua vastaan ensi perjantaina. Edellisestä kotiottelusta SJK:ta vastaan jäi käteen vakuuttava 2-0 voitto, joten nyt on täydellinen mahdollisuus pyyhkiä pois Pirkanmaan derbyn pettymys. Jatketaan siitä, mihin viimeksi Tehtiksellä jäätiin.

Perjantain vastustaja AC Oulu on aloittanut kautensa tahmeasti ja hakee nälkäisenä kauden avausvoittoaan. Saldona neljä tasapeliä ja kolme häviötä asettavat paineita pohjoisesta matkaavalle vierasjoukkueelle. Viime vuosina AC Oulu on etenkin kotijoukkueena ollessaan ollut koskilaisille hankala vastus, ja yhtälailla Tehtiksellä pelatut ottelut ovat olleet maalirikkaita jännitysnäytelmiä.

FC Haka ja AC Oulu ajavat molemmat seuroina ja joukkueina tärkeää asiaa. 90. juhlavuoden kunniaksi FC Haka lanseerasi Älä Kiusaa-kampanjan, jolla otetaan kantaa myös kentän ulkopuolisiin asioihin – kiusaaminen ja syrjiminen ovat asioita, joista haluamme eroon. AC Oulun Emme kiusaa-kampanja toimii yhtälailla yhdessä kiusaamista vastaan. AC Oulun saapuessa vieraaksi, onkin osuvaa, että nostamme esiin tätä tärkeää teemaa kampanjoiden muodossa.

#äläkiusaa-ottelu FC Haka – AC Oulu pe 24.5. klo 18.00. Osta liput täältä! Alle 17-vuotiaat ilmaiseksi Tehtaan kentälle koko kauden 2024!

Otteluisäntänä Valkeakosken Kaupunki

valkeakosken koululaiset kutsuttu otteluun

FC Hakan pelaajat jalkautuivat kaksi viikkoa sitten Valkeakosken kouluihin vierailuille kertomaan Älä Kiusaa -kampanjasta ja omista kokemuksistaan kiusaamisesta. Moni pelaaja oli havainnut kiusaamista tapahtuvan lähipiirissä, ja he korostivat tarinoissaan, kuinka tärkeää on puuttua näihin tilanteisiin ja pyytää apua aikuiselta.

Pelaajat jakoivat tärkeän aiheen ja koskettavien tarinoiden lisäksi pääsylippuja perjantain otteluun sekä muistuttivat, että Tehtaan kenttä on julistettu kauden avausottelussa kiusaamisvapaaksi linnakkeeksi, jonne kaikki ovat tervetulleita kannattamaan yhdessä. Alle 17-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi FC Hakan Veikkausliigan kotiotteluihin myös kaudella 2024, joten koululaisten liput toimivat ”Ota aikuinen mukaan”-periaatteella. Pääsylippuja jaettiin lisäksi Valkeakosken lukiolaisille.

Lämpimästi tervetuloa perjantain otteluun siis ala- ja yläkoululaiset, lukiolaiset ja mukana saapuvat aikuiset!

Kiusaamisvapaa Tehtis -piirrustuskilpailu – voita tapaaminen ja yhteiskuvaus suosikkipelaajasi kanssa!

Tehtaan kenttä oli vuonna 2023 voittamaton linnake – lauantaina 6.4. FC Haka – VPS -ottelua ennen Tehtis julistettiin myös kiusaamisen vastaiseksi linnakkeeksi Valkeakosken kaupunginjohtajan Minna Uschanoffin ja FC Hakan puheenjohtajan Marko Laaksosen toimesta. Lisäksi Tehtikselle vihittiin käyttöön uusi juniorikatsomo, joka avattiin lapsille, nuorille ja kaikille junioreille päätykatsomon keskiosaan.

Miltä näyttää Sinun kiusaamisvapaa Tehtaan kenttä? Perjantaina Tehtaan kentällä järjestetään päätykatsomon takana piirrustuspiste, jossa voi osallistua piirrustuskilpailuun. Tehtävänä on piirtää mitä kaikkea kivaa löytyy Tehtikseltä, joka on kiusaamisvapaata aluetta ja jonne kaikki ovat tervetulleita. Löytyykö esimerkiksi juniorikatsomosta kavereita ja onko maskotti Jussi-jänis paikalla? Vain mielikuvitus on rajana!

Piirrustuksia julkaistaan esimerkiksi Hakan nettisivuilla, somessa tai Valkeakosken Sanomissa. Piirrokseen tulee merkitä lapsen nimi ja joko lapsen tai huoltajan puhelinnumero. 35 ensimmäistä piirrustuksen palauttanutta saavat palkinnoksi Haka-aiheisen tarran. Piirrustuskilpailun voittajalle järjestetään FC Hakan edustusjoukkueen suosikkipelaajan oma tapaaminen järjestetyn yhteiskuvauksen kera.

Piirrustuspiste aukeaa 30 minuuttia ennen ottelua. 35 ensimmäistä piirrustuksen palauttanutta saa palkinnoksi Haka-aiheisen tarran. Piirrustuksia voi palauttaa ottelun alkuun asti pisteelle ja jäädä kannustamaan Haka voittoon hyvän tunnelman kera! Jos piirrustus valmistuukin myöhemmin, niitä voi myös palauttaa FC Hakan toimiston eteen.

Juniorikatsomoon satelee palkintoja!

Juuri ennen ottelun alkua juniorikatsomon kummit Ryan Mahuta, Nikolas Talo ja Juho Kilo heittävät kolme yllätyspalkintoa juniorikatsomoon. Kannattaa saapua ajoissa paikalle kaverin kanssa!

Ryan, Nikolas ja Juho toimivat myös piirrustuskilpailun voittajan valitsijoina.

Muista myös Jälkipelit!

Tehtis ja Ravintola Paviljonki – paras paikka startata viikonloppu! Hyvässä tunnelmassa voi nauttia Paviljongin antimista sekä mielenkiintoisista haastatteluista. Jälkipeleillä haastateltavana päävalmentaja Andy Smith sekä FC Hakan pelaajia! Ja ottelun jälkeen Paviljonkihan on avoinna myös heille, keiltä peli jää harmittavasti välistä, mutta ennättävät vielä nauttimaan jälkipelien tunnelmasta. Jälkipeleille on vapaa pääsy siis kaikille!

FC Haka – AC Oulu, Tehtaan kenttä, pe 24.5. klo 18.00 (portit auki 16.30 ja piirrustuspiste auki 17.30), liput Tiketistä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT