Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Ottaako Haka revanssin AC Kajaanista

Haka isännöi lauantaina kainuulaisia vieraita, kun AC Kajaani saapuu Tehtikselle Ykkösen 13. kierroksen otteluun.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella jo kertaalleen Kajaanissa. Toukokuun lopulla pelatussa ottelussa sarjanousija AC Kajaani oli Hakaa etevämpi maalein 2-0. Hakallakin oli tuossa ottelussa omat paikkansa tehdä maaleja, mutta lopulta kainuulaiset olivat kentällä aktiivisempia ja etenkin maalipaikoissaan terävämpiä ja ottivat ansaitun voiton. Se oli samalla AC Kajaanin seurahistorian ensimmäinen voitto Hakasta.

Hakalla on siis kalavelkoja maksettavana vierailleen. Kotiedun myötä Hakalla on hyvät lähtökohdat otteluun, sillä Tehtis ei ole vastustajille helppo paikka. Haka on voittanut kotikentällä tällä kaudella kolme kertaa, kun taas lauantain vierasjoukkue AC Kajaani on voittanut vieraissa ainoastaan kerran, eikä Tehtiksellä siis koskaan.

Edellisellä kierroksella Haka vieraili Raatin stadionilla Oulussa, jossa kaatui AC Oulu makeasti lukemin 1-0. Hakan maalista vastasi ensimmäisellä jaksolla Antto Hilskan puolittaisesta karkumatkasta tulleesta paluupallosta Erkka Helminen.

– Me emme välttämättä loistaneet Oulussa, mutta ansaitsimme voiton. En voi moittia pelaajia siitä, että he eivät olisi tehneet töitä – päinvastoin me teimme ehkä vähän jopa liian paljon töitä ja olisimme voineet pelata järkevämminkin. Joka tapauksessa nyt me pystyimme pitämään hankkimamme johtoaseman loppun saakka. Se oli meidän isoja teemojamme Oulussa, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong iloitsee viitaten KTP:tä ja EIF:ää vastaan menetettyihin johtoasemiin.

AC Kajaani isännöi puolestaan viime kierroksella KPV:ta, joka oli Hakan tavoin isäntiään parempi maalein 1-0. Kokkolalaisten maalista vastasi Milos Josimov.

– Kajaanilla oli kolme tärkeää pelaajaa poissa kokoonpanosta pelikieltojen takia. He tulevat nyt Alberto Ramirezin johdolla takaisin ja ovat varmasti täynnä intoa. Heidän joukkueensa vahvuus on henkilökohtaisessa taidossa, heillä on erittäin taitavia ja nopeita pelaajia ja sen kanssa meidän pitää olla tarkkana.

Näiden tulosten myötä Haka on Ykkösessä viidentenä ennen lauantain ottelua. Haka on kerännyt 12 ensimmäiseltä kierrokselta 18 pistettä maalieron ollessa Hakan eduksi numeroin 15-13. AC Kajaani jahtaa Hakaa sijalla seitsemän. Pisteitä on kasassa 14 ja maaliero on neljä maalia pakkasella maalein 19-23. Hakan ero liigakarsinnoissa kiinni olevaan KPV:hen on viisi pistettä, kun taas putoamispeikko on jätetty jo kahdeksan pisteen päähän. AC Kajaanilla on matkaa sarjakakkoseen yhdeksän pistettä, mutta putoamiseen johtavat sijat ovat vain neljän pisteen päässä alapuolella.

Hakan joukkue on Ykkösen nuorimpia ja se on ajoittain näkynyt kentällä. Hakan valmennus toivookin, että oppirahat olisi nyt maksettu.

– Sellainen tietty kovuus tulee yleensä iän ja kokemuksen myötä ja meillä on pelaajia, jotka ovat vielä noviiseja tälle tasolle. Meidän tavoitteenamme on pelata lauantaina niin, että hyvä taso pysyy koko 90 minuuttia. Peli ei saa mennä niin, että siinä on hyviä jaksoja ja huonoja jaksoja. Pitää olla hyviä jaksoja ja mahdollisesti vähemmän hyviä jaksoja, mutta huonoja emme saa olla missään vaiheessa.

Hakan paras maalintekijä on ollut alkukaudesta kolme maalia iskenyt Anton Popovitch. Salomo Ojala ja John Fagerström ovat tehneet kaksi maalia mieheen. Voimakas target-hyökkääjä Michael Ibiyomi on puolestaan AC Kajaanin paras maalintekijä neljällä maalillaan. Kahteen maaliin ovat yltäneet Hakaakin vastaan osunut Lukas Brambilla, sekä Risto Kahelin, Christian Lasso ja Willy Stephanus.

Hakan kokoonpanotilanne ennen lauantain ottelua on loistava. Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja uransa lopettamaan joutunut Jaakko Rantanen eivät tällä kaudella enää pelaa, mutta muuten joukkue on terve.

– Muutama pelaaja otti hieman enemmän lepoa keskiviikkona, mutta se oli enemmänkin varotoimenpide. Uskon heidänkin olevan käytettävissä lauantain ottelussa, Armstrong päättää.

Hakan ja AC Kajaanin välinen Ykkösen ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 15.00. Ottelun jälkipelit pelataan Tehtiksen paviljongilla heti ottelun päätyttyä. Ottelun voit seurata suorana lähetyksenä myös Elisa Viihde Sportilta kello 14.50 alkaen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT