Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Oiva Laaksoselle täydet minuutit maajoukkueleirin harjoitusottelussa

FC Hakan nuori laitahyökkääjä Oiva Laaksonen oli viime viikolla U18 -maajoukkueen mukana Eerikkilän kolmipäiväisellä leirillä.

Tällä kertaa, koronatilanteesta johtuen, ei harjoitusotteluun haettu vastustajaa ulkopuolelta. Tästä johtuen leirin päätteeksi pelattiin keskinäinen harjoitusottelu lauantaina. Pelissä ”Valkoiset” olivat maalien valossa selvästi parempia, voittaen ottelun 3-0. Laaksonen urakoi täydet 90 minuuttia ”Sinisten” oikeana laitahyökkääjänä.

– Vaikka numerot olivat selvät, niin peli oli kokonaisuudessaan tasainen ja me saatiin hyvin toteutettua niitä juttuja, mitä oli harjoiteltu, mies kertoo.

Vielä junioreissa vasemmalla viihtyneen nuorukaisen pelipaikka on Hakankin talven otteluissa löytynyt oikealta laidalta, joten se oli myös maajoukkuepaidassa luonteva sijoittuminen. Kaiken kaikkiaan pelimies oli tyytyväinen leirin antiin ja omaan suoritukseensa ottelussa.

– Peliin olin henkilökohtaisesti tosi tyytyväinen. Tietysti aina voi tehdä asioita paremmin, mutta ottelusta ei jäänyt yhtään huonoa fiilistä, että olisi voinut tehdä jotain toisin. Oli tosi hienoa olla mukana!

Maajoukkuekutsu oli Laaksosen ensimmäinen, mutta vastaavista leirityksistä on kokemusta alueleirien muodossa, mitkä eivät hänen mukaansa eronneet juurikaan tästä. Valmentajan palaute leirin jälkeen oli positiivista ja kehityskohteeksi hän hyökkääjälle näki päättäväisyyden lisäämisen pallollisena.

Mikäli Laaksonen onnistuu kevään mittaan Haka -paidassa, saattaa palkinto olla luvassa maajoukkueen matkassa Baltic Cupissa, mikä pelataan näillä näkymin toukokuun lopussa.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT