Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Oiva Laaksonen noussut FC Hakan junioriputken läpi edustusjoukkueeseen

Oiva Laaksonen on yksi FC Hakan tämän kauden uusista sopimuspelaajista, kun 17-vuotias lupaus teki edustusjoukkueen kanssa sopimuksen. Laaksonen on samalla yksi Hakan omista kasvateista joukkueessa.

Edustusjoukkue on Laaksoselle jo tuttu ympäristö, sillä hän on harjoitellut miesten mukana jo useamman vuoden. Samalla alkoi kirkastua tavoite pelata jonain päivänä Hakan edustusjoukkueessa.

– Silloin kun pääsin ensimmäisen kerran edustusjoukkueen mukaan vuonna 2018, aloin ajatella että edustukseen pääseminen voisi olla mahdollista. Minulla oli sen jälkeen paha loukkaantuminen, mutta siitä toivuttuani pääsin takaisin mukaan harjoituksiin, Laaksonen kertoo.

Hän myöntää sopimuksen allekirjoituksen olleen hieno hetki.

– Olihan se hyvä fiilis. Olin jo toki treenannut edustusjoukkueen mukana kauan ja olin porukassa mukana, mutta sopimus oli hieno asia.

Laaksonen on yksi kolmesta Hakan tämän kauden omasta kasvatista yhdessä Topias Liston ja Kalle Kohosen kanssa. Hyppäys junioreista edustukseen on mennyt hyvin.

– Joukkueeseen oli tosi helppo tulla. Tiesin pelaajia jo etukäteen ja kokeneilta pelaajilta tulee koko ajan apua ja ohjeita.

Laaksonen on ehtinyt talven harjoitusotteluissa esittää taitojaan ja onnistunut myös maalinteossa.

– Nopeus on selkeä vahvuuteni ja olen vaarallinen hyökkäyspäässä. Parannettavaa varmasti on omassa puolustuspelaamisessa sekä valintojen tekemisessä, että milloin syötän ja milloin etenen itse, Laaksonen arvioi ominaisuuksiaan.

Hänen taitonsa on noteerattu myös muualla, sillä hän sai talvella ensimmäistä kertaa kutsun alle 18-vuotiaiden maajoukkueen matkaan.

– Se oli hyvä kokemus. Olen aiemmin ollut alueleireillä ja maajoukkueessa oli aika samanlainen meininki kuin niissä. Koin olevani samalla tasolla muiden kanssa ja kuuluvani joukkoon.

Vaikka aika on nuoren laiturin puolella, niin hän hamuaa vastuuta jo tällä kaudella.

– Tarkoitus on treenata hyvin ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon Veikkausliigassa ja sitten osoittaa ansaitsevansa ne minuutit.

Tulevaisuudessa haaveet siintävät ulkomaiden kentillä.

– Tavoitteena olisi, että pystyisi ulkomailla pelaamaan ammattilaisena jossain vaiheessa, Laaksonen kertoo uransa tavoitteista.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT