Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Nikolas Talo päässyt hyvin sisään Hakaan – ”Tosi pirteä ilmapiiri”

Nikolas Talo vakuutti FC Hakan seurajohdon joulukuisen testijakson aikana ja hän on päässyt hyvin sisään joukkueeseen sekä kentällä että sen ulkopuolella.

20-vuotias toppari siirtyi ulkomaille jo 16-vuotiaana, kun hän pakkasi laukkunsa ja suuntasi kohti Alankomaita ja Groningenin joukkuetta. Viime kesänä hän palasi Suomeen tehtyään KTP:n kanssa sopimuksen. Loppukauden aikana Talolle kertyi KTP:ssä viisi ottelua.

KTP:n kausi päättyi putoamiseen ja Talolle tuli eteen uuden seuran valinta. Hänellä on takanaan vaikeampia aikoja muun muassa loukkaantumisten takia ja nyt Pikkuhuuhkajissakin nähty lupaus hakee läpimurtoa Hakassa.

– On kyllä maistunut tähän mennessä tosi hyvälle. Tämä on itsellenikin vähän niin kuin uusi alku. Joukkueessa on tosi pirteä ilmapiiri ja on ollut kiva olla osana sitä. Koutsit ovat saaneet luotua kivan tunnelman joukkueeseen ja joka päivä on sellainen fiilis, että on kiva mennä treeneihin, Talo hehkuttaa.

Talo tuli Hakan testiin joulukuussa ja vakuutti nopeasti sopimuksen arvoisesti.

– Olen monipuolinen toppari. Olen vasenjalkainen ja pystyn pelaamaan myös laidassa. En ole ehkä se pisin, mutta olen nopea, energinen ja tekninen puolustaja, Talo kuvailee itseään.

Talo liittyi Hakan alati kasvavan turkulaislähtöisten pelaajien rintamaan. Niklas Friberg kantoi pitkään yksin Varsinais-Suomen lippua Hakassa, mutta on vuosien kuluessa saanut rinnalleen Elias Mastokankaan, Ryan Mahutan ja Anton Lepolan.

– Aika hyvin pääsin sisään ja turkulaisklaani on levinnyt joukkueeseen aika hyvin. Aika monen tiesin jo etukäteen ja sitten ulkomaalaiset ovat tulleet hyvin sisään. Heidän kanssaan on tullut vietettyä aikaa aika paljon.

Muutamana edelliskautena Hakan runko pysyi pitkälti samana, mutta täksi kaudeksi joukkue on uusiutunut runsaasti. Talon mukaan joukkueen yhteishitsaantuminen on jouhevampaa, kun useat pelaajat ovat yhdessä uuden äärellä. Samalla joukkueen vanhat pelaajat ovat ottaneet tulokkaat hyvin vastaan.

– Jos runko on pelannut pitkään samana, niin heillä on takanaan yhteinen historia ja pelaajat tuntevat toisensa. Silloin voit uutena pelaajana kokea helposti olevasi vähän ulkopuolinen. Nyt uusia on niin paljon, että monet ovat samassa tilanteessa ja sopeutuminen on sitä kautta ehkä helpompaa.

Talo ja kumppanit ovat seuraavan kerran tositoimissa perjantaina, kun Ilves ja Haka korkkaavat uuden Tammelan Stadionin. Ottelu alkaa kello 17.30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Kuva: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT