Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niklas Friberg: ”Koko joukkueen puolustuspelaaminen on kehittynyt”

FC Hakan taival Suomen Cupissa päättyi alkulohkoon, mutta putoamisesta huolimatta Hakan pelaamisessa oli paljon positiivisia merkkejä. Toppari Niklas Fribergin mukaan erityisesti puolustuspelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin.

Haka aloitti Suomen Cupin voittamalla IFK Mariehamnin selvästi 3-0, mutta taipui sen jälkeen sekä FC Interille että FC Hongalle 0-1. Inter eteni lohkosta jatkoon puhtaalla pelillä ja Honka kasasi neljä pistettä sijoittuen toiseksi.

– Totta kai harmittaa, että putosimme cupista, sillä tavoitteena oli mennä jatkoon. Tappiot olivat pienten marginaalien pelejä. Ensimmäinen peli oli meiltä tosi hyvä, Honkaa vastaan on aina vaikea pelata ja Interiä vastaan vaikutti se, että pelasimme vajaalla. Harmi, että Inter sai tehtyä erikoistilanteesta maalin, ja alivoimalla on aika vaikea luoda paikkoja ja tehdä maaleja. Joukkue osoitti kuitenkin hyvää työmoraalia. Ensimmäinen oli täysin meidän pelimme ja kahdessa seuraavassa pystyimme pistämään hyvin kampoihin, mutta ne ratkesivat pieniin marginaaleihin, Friberg niputti Suomen Cupin annin.

Putoamisesta huolimatta Hakan aggressiivinen, aktiivinen ja rohkea peli-ilme herättivät optimistisuutta tulevaa Veikkausliigakautta ajatellen. Haka aiheutti vastustajilleen harmaita hiuksia prässäämällä kovaa ylhäältä ja myös puolustuspelaaminen oli vakaata eivätkä vastustajat päässeet juuri maalipaikoilla juhlimaan.

– Olemme pystyneet puolustamaan hyvin. Otamme rohkeasti heti ylhäältä kiinni ja prässäämme korkealta. Koko joukkueen puolustuspelaaminen on kehittynyt. Kun saamme riistoja vastustajan päädyssä, niin meillä on samalla lyhyempi matka hyökätä. Puolustamme rohkeasti eteenpäin.

Friberg on saanut taakseen ja viereensä uusia miehiä, kun Mika Hilander ohjaa puolustusta Hakan maalilta ja topparilinjaan ovat tulleet myös Eero-Matti Auvinen sekä Ndukaku Alison. Fribergin mukaan alakerran keskustan yhteistyö on startannut mukavasti.

– On lähtenyt käyntiin hyvin. ”Hila” on tosi kokenut ja ohjaa hyvin peliä ja on tosi vaativa. Vielä kun saamme pelattua ja harjoiteltua enemmän yhdessä, niin palaset loksahtavat kunnolla kohdilleen, Friberg arvioi.

Haka pelaa lauantaina harjoitusottelun KuPS:n vieraana, jonka jälkeen edessä on viikon tauko joukkueharjoituksista. Aivan täysin laakereillaan pelaajat eivät lepää ensi viikollakaan.

– Emmeköhän me saa henkilökohtaisen harjoitusohjelman ensi viikoksi, mutta olemme kuitenkin viikon pois jalkapallon parista. Fyysinen valmentaja varmasti keksii meille jotain tekemistä.

Hakan fyysisenä valmentajana aloitti tällä kaudella espanjalainen Alex Peris Mora, joka saa Fribergiltä kehut.

– Olen ollut tosi tyytyväinen ja huomaa, että olemme tosi hyvässä kunnossa jo tässä vaiheessa. Kaikki treenimme palvelevat peliä ja on kiva pelata, kun tietää olevansa kunnossa.

KuPS:n ja Hakan välinen harjoitusottelu pelataan Lippumäen hallissa kello 14.45 alkaen. Otteluun ei pääse yleisöä, mutta KuPS pyrkii lähettämään ottelun suorana lähetyksenä YouTube-kanavallaan.

Kuva: Jukka Jaskara

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT