Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Niklas Friberg kiitti yleisön tuesta – ”Näki kuinka he elivät pelin mukana”

FC Haka otti monella tapaa helpottavan voiton sunnuntaina kaadettuaan hurjan kamppailun jälkeen FC Interin 1-0. Hakan maalin puskenut Niklas Friberg myönsi voiton maistuneet makealle.

Loppuvihellyksen jälkeen Tehtaan kentällä nähtiin sekä kentällä että lehtereillä kaikkensa antaneita ja helpottuneita ihmisiä. Haka pelasi lisäajat mukaan lukien tunnin miehen vajaalla, mutta onnistui taistelemaan itselleen kauden ensimmäisen kotivoiton.

Ottelun ainoa maali nähtiin hienolla tavalla, kun Niklas Friberg puski millintarkasti Janne-Pekka Laineen kulmapotkusta pallon Interin maalin alakulmaan.

– Olihan pelin jälkeen vapautunut ja helpottunut olo. Olimme olleet jo kauan ilman voittoa. Pelin jälkeen oli kyllä iloinen fiilis, Friberg kertoo ottelun jälkeisistä tunnelmista.

Loppuvihellyksen jälkeen pelaajien reaktioista vapautui paljon energiaa. Huomasi, että voitto oli tärkeämpi kuin pelkästään kolme pistettä.

– Kyllä sitä oli kaivattu. Maanantain treeneissä oli iloista ja rennonhauskaa porukkaa. On meillä aina hyvä ja positiivinen fiilis, mutta tällä kertaa oli jotain ekstraa.

Tiistaina joukkue sai viettää hyvin ansaitsemaa vapaapäivää ja toipua sunnuntain urakasta.

– Kyllä peli tuntui kropassa, mutta mukavalla tavalla. Peli oli todella raskas varsinkin, kun jouduimme pelaamaan vajaalla. Ei siinä auta kuin vain antaa kaikkensa.

Oma osansa oli myös tunteikkaasti ottelun vaiheiden mukana eläneellä yleisöllä. Jo hyvin lepattaneeseen liekkiin viimeiset bensat heitti vielä kapteeni Jacob Bushue, joka otti ottelun lopussa loputkin katsojan mukaan, kun Haka taisteli ja voitti tärkeitä kaksinkamppailuja.

– Kyllä se yleisön kannustus tuntui, ja näki kuinka he elivät pelin mukana. Siitä sai paljon virtaa. Oli vain pakko jaksaa painaa ja pitää se nollapeli, Friberg kiittelee.

Kauden ensimmäinen kotivoitto oli myös siinä mielessä tärkeä, että Haka pelaa runkosarjan lopussa vielä viisi ottelua kotona ja kolme vieraissa. Hyvä kotivire saattaa nostaa Hakan hyvään loppukauden lentoon. Ylempään loppusarjaan on eroa kahdeksan pistettä ja mitä vain voi vielä tapahtua.

– Ensimmäinen kotivoitto oli tärkeä ja etenkin tapa millä se tuli. Se toi lisää buustia ja itseluottamusta. Ensimmäinen kotivoitto on nyt otettu pois alta, niin samalla tyylillä jatketaan, että kotona vähintään voitetaan ja vieraissa otetaan pisteitä. Tästä tulee vielä hyvä loppukausi.

FC Haka pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun se kohtaa FC Lahden vieraskentällä. Seuraava kotiottelu on 20.8., kun AC Oulu saapuu Tehtikselle huipputärkeään otteluun. Ottelun lipunmyynti on alkanut ja lisätietoa löytyy täältä.

Kuvat: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT